Модният месец на Kinky Potion Portion

След като модният свят – дизайнери, художествени директори, модели, гримьори, фотографи, редактори, звезди, котки със собствени интервюта, блогъри – задружно жужи в еуфория и се запасява с тоалети и свободно време за Седмиците на модата, няма как да останем безразлични и започваме да жужим и ние в честотата на общата хармония.

Време е за домашна барикада.

Седмици на модата Kinky Potion Portion

Подготвяме се отрано.
> набавяме пресни плодове от близкия голям пазар
> подсигуряваме вино и шоколад в добри количества
> отмятаме повечето срещи с приятелки, а останалите оставяме за след началото на март
> вадим списък с детайлно разбити дати и часове на ревютата и го закачаме с най-красивия ни магнит за хладилника

Седмици на модата New York Fashion Week

Решихме да съберем на едно място няколко идеи как да запълните времето между различните спектакли. Можете да разсъждавате за кройки и материи и успоредно да обърнете внимание на…

Бялата бандана
В сферата на модата визуалното често “говори” повече от думите. Нека заедно направим едно визуално предизвикателство: да носим бяла бандана / фишу / малък шал и да покажем на света, че вярваме в равноправието, без значение от раса, сексуална ориентация, пол или религия.

https://www.instagram.com/p/BQSBFGLlH2Q/?taken-by=tommyhilfiger

Начало на инициативата даде ревюто на Tommy Hilfiger в Лос Анджелис, където Gigi, Bella и редица други мацки с правилни мерки разходиха тънката лента на ръката си.

Бялата бандана ще бъде вплетена умело от още дизайнери и художествени директори, журналисти, знаменитости и фенове. Слагаме я и ние и се отдаваме на солидарност.

#TiedTogerther

https://www.instagram.com/p/BQRqz22lYo3/?taken-by=tommyhilfiger


Готварски клас
Напоследък много ви говорим за готвене, може да се дължи на ретроградност, или точно обратното, при планетите. При всички положения от наблюденията през последно изминалия септември, който също прекарахме до голяма степен у дома, можем да направим извода, че по време на Седмиците на модата готвихме повече.
Отново ще издадем някои идеи за благини, с които да допълните цветното ревю на Desigual:

Panellets са традиционни каталунски сладки за Деня на Всите Светии (1 ноември), но ги прекасяме от края на есента към разгара на зимата, за да ни е уютно, светло и вкусно.

За тестото:
1 ч. ч. сурови бадеми // шамфъстък
2 1/2 ч. ч. захар на гранули
1/2 ч. ч.. вода
1 малък картоф
кората на 1 лимон
3-4 капки лимонов сок

За украса:
кедрови ядки
какао // кафе
кокосови стърготини

Седмици на модата - подготовка

Фън шуй и иланг-иланг
Ароматът на иланг-иланг отваря доста чакри, успокоява нервната система и насочва съзнанието към настоящето. А настоящето е толкова красиво и елегантно, че без съмнение заслужава внимание.
У дома цари творчески хаус и продължението на пода в хола е покрито с декоративни възглавници. Използваме момента да пренаредим мебелите и да поръчаме малката масичка за кафе, от която толкова се нуждаем.

Седмици на модата

Време за изкуство
Предлагаме два варианта:

1. Вадим всички водни бои и изпочупени моливи, подреждаме ги по цвят и започваме да творим. Наскоро ни попадна статия, че рисуването преди лягане е полезно за емоционалното благосъстояние и спокойния сън. Добра новина, особено за New York Fashion Week, когато част от ревютата започват в малките часове на нощта и по всяка вероятност сънят ни ще бъдат хаотичен.

16651382_10154347942923947_1398253940_o

2. Пресиране с хартия – правим си сами. Това е така нареченото presse-papiers изкуство и ще ви признаем, че (макар и бидейки френски възпитанички) до скоро имахме съвсем различно разбиране откъде идва името. Оказа се, че зад идеята не стоят стъклените топки с фигурки и изкуствени снежинки, които се забелязват най-често в сувенирните магазини из Европа. Целта на presse-papiers произведенията е да са тежки, за да затискат листовете хартия на бюрото ви, за да не се разпиляват безразборно, без значение от материала, формата и наличността на сняг във фигурката.

Домашно тематично парти
Като темата на партито, разбира се, е Proenza Schouler AW 17. Каним приятелки, отваряме розето, забъркваме малко мъфини с банани и парчета Toblerone. Слагаме и дрескод: цветовете, които според всеки от гостите ще бъдат водещи в новата есенно-зимна колекция на бранда.

Седмици на модата - вино

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s