Как да открием коктейла според дестинацията: Travel Cocktails

Все сме очаквали с нетърпение момента, в който ще пием kinky potions и ще пишем в блога за тях. Представяхме си ги като разчупени и отчупени от времето, свежи, апетитни и красиво изглеждащи коктейли със сезонни съставки.
Така бяхме поканени на първа среща с Travel Cocktails.

Travel Cocktails Kinky Potion Portion

Всъщност Travel Cocktails се помещава в ретро каравана. Тя изглежда толкова на място и тренди, където и да се озове. А обикновено се озовава на симпатични локации с изглед я към морето, я към високи иглолистни дръвчета, понякога и към павирани централни улички с парти атмосфера.

Pavel Pamukchiev

Над бурканчета с Quattroberry и City Lights – два от летните коктейли в менюто – сядаме на кратка пауза с Павел Памукчиев, за да го разпитаме как стигна дотам да пътува на едно място с толкова деконструирани бъдещи коктейли и откъде има тези открояващите се детайли в своя аутфит.

Travel Cocktails София Павел Памукчиев

Здрасти 🙂 Започваме да редим хронологията. Къде бяха коктейлите преди пътешествията? Как започна всичко при теб?
Всичко за мен започна едно лято преди 11 години на барче на плажа. След това продължих работа в едни от най-добрите заведения както по морето, така и в столицата. Така преди няколко години, когато започнах работа в “The Happy Pig Food & Cocktails”,  у мен се зароди интересът към иновативната миксология и комбиниране на храна с напитки.

Travel Cocktails lemonade Sofia Breathes 2017

А как се роди идеята за Travel Cocktails?
Докато не съм зад бара и не правя коктейли, обичам да пътувам, за да практикувам хобитата си – кайтсърф, сноуборд, риболов. Така след един дълъг ден, прекаран на плажа в гонене на вятъра, мечтаех да се насладя на хубава напитка. Когато се огледах обаче, осъзнах, че около мен имаше само наспрели кемпери и каравани, но нито едно място за утоляване на жаждата. Тогава си казах, че нашата бар сцена се нуждае от първия каравана коктейл бар.

Travel Cocktails коктейли рецепти

Къде мечтаеш да представиш проекта?
Бих бил изключително щастлив, ако имам възможност да представя Travel Cocktails пред най-добрите в нашия бранш и да участвам в семинарите и обученията, организирани от Diageo и техния проект World Class.

Travel Cocktails Lilly

Менюто е доста космополитно и същевременно небрежно. Сам ли подбираш селекцията и как избираш на какво да заложиш?
Старая се да изготвям тематично меню в зависимост от локацията, на която се намираме, сезона и типа на събитието. Освен това, предпочитам да залагам на свежите плодове, зеленчуци и подправки, с които приготвям домашни сиропи, ликьори и вермути.

Travel Cocktails коктейли

Стигаме до още една вълнуваща част: аутфита ти. Откъде се сдоби с тези custom
аксесоари – папийонка и игла за престилката?
Красивите аксесоари дължа на работилничката на ДървАРТ, които ни брандираха една от техните custom папийонки и изработиха дървена значка под формата на логото на Travel Cocktails.

Travel Cocktails

Коя е следващата дестинация?
До края на този месец ще можете да ни посетите на още два фестивала – този уикенд (15, 16 и 17.09.) в Южния парк в София на Sofia Spark Fest, а в последния – на Капана Фест в Пловдив, където ще бъдем от 29.09. до 01.10. След това се надяваме да имаме възможност да радваме хората с нашите напитки на различни концерти и други събития, а защо не и да се видим на някоя от пистите по зимните курорти с топъл коктейл в ръка.

Travel Cocktails Nathalie

За финал смело ви зарибяваме да опитате Quattroberry:
>> водка
>> домашен малинов вермут
>> сироп горски плодове
>> фреш лайм
>> парфюм от билки

Travel Cocktails съставки коктейли

One thought on “Как да открием коктейла според дестинацията: Travel Cocktails

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s