Vaillima Salon de Te Madrid

Топ 3 кафенета в Мадрид

Все още ни държи испанската жега, пие ни се café con leche и ни се споделят клюки в уютни обстановки. При все че кафе с мляко може да се получи на доста места, а клюки се споделят навсякъде, по-китно е, когато се комбинират с артистични интериори с мисъл и смисъл.

Затова събрахме за вас мини селекция на топ 3 кафенета в Мадрид. Ще ви издадем къде какво да консумирате и ще ви пожелаем това да се случи скоро!

1. Café Vertical

Всъщност кафенето в момента се казва официално El Patio Vertical, но ние все още си спомняме с умиление за начина, по който го открихме.

El Patio Vertical Cafe - Madrid

Patio на теория значи вътрешен двор. Това са онези сладички междублокови пространства, които испаноговорящите използват за клюкообмен, простиране и почивка. Vertical-ната част в името идва от факта, че точно срещу кафенето се намира и Jardín vertical – вертикалната градина, която внася цвят (имаме предвид буквално, при това зелен) и на всичко отгоре благоприятства за пречистване на въздуха.

El Patio Vertical Cafe Madrid 2017

В El Patio Vertical обикновено си взимаме капучино за из път, тъй като традицията повелява да се озовем там рано – доколкото човек може да се събуди рано в Мадрид – за да можем да покоряваме града с бодра крачка. Веднъж го взимаме и в луксозния вариант чаши, за да ви ги покажем.

Cafe Vertical Madrid

2. Vaillima Salón de té

Макар да се самокласифицира като чаен салон със своите над 50 вида чай, ние опитахме капучино със сладкиши и няма как да не пратим и вас да направите същото.

Vaillima Salon de Te Madrid

Освен с Кейка на баба с лимонова глазура, Vaillima Salón de té впечатлява със страхотен интериор – клетки по стените и изчанчени лампи, там е и най-мъничкият мъфин-декорация, който някога сте виждали. В менюто пък ще откриете предложения за закуска и брънч. Ако попаднете в салона сам/а, има интересни списания, които ще поддържат апетита и вниманието ви.

Vaillima Salon de Te MadridVaillima Salon de Te cafe Madrid

3. Lolina Vintage Café

Последното кафене в мини програмата е Lolina Vintage Café. То се ситуира в Malasaña – кварталът с преплетени малки улички, хлебарници, винтидж магазини, кафенета, ресторантчета и кипящ живот в многобройните барове.

Lollina Vintage cafe Madrid 2017

Винтидж трендът се разпознава навсякъде в заведението – върху различните шарени тапети, по масички, столове и лампи (съвсем достоверни находки от периода на 50-те, 60-те и 70-те), че дори и върху сладките бисквитки и захарнички.

Best cafes in Madrid Best cafes in Madrid

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s