From Barista Coffee and More Sofia

Шаловете на зимния сезон

Ако трябва да свържете зимния сезон с един аксесоар, какъв би бил той? Ние задължително скачаме на шаловете. Ще ви издадем какво фигурира в гардероба ни и ще ви подскажем кои са последните модни попадения.

Зимни шалове тенденции 2018

Вълнените шалове са супер за зимата, макар понякога малко да наелектризират косата. Допълнителен плюс е, че са супер мекички и можете непринудено да отпуснете глава върху тях, ако включеното да бръмчи на макс парно навява сънни асоциации.  Ние честичко го правим, вдъхновихме се от Сали Хокинс във “Формата на водата” (макар тя да използваше баретата си, за да полегне върху автобусното стъкло).

Winter scarfs trends 2018 Artelie

Същата роля могат да имат и онези шалове, които наподобяват уютно одеяло и буквално те обгръщат с мека топлина (предизвикана от самия шал, не от наличието на мастика или други спиртни продукти от пещерски брандове). Благодарение на тях можете да си позволите малко по-ефирна блуза в аутфита, тъй като шалът безпроблемно служи и като пуловер/жилетка/друга сгряваща материя.

После идват шаловете-яка. Те се увиват кокетно около врата ви и добавят още един пухкав пласт към визията, без да се разпростират прекалено много. Стоят чудесно с пуловер с паднали рамене и любимия ви чифт дънки, ако въобще имате само един любим чифт дънки.

Артелие зимни шалове

Копринените шалове са идеални за зимните партита, защото хем са шик, хем не позволяват на врата ви да измръзне. Наскоро голямата ни половинка попадна на шал от коприна с изрисувани въздушни балони и прецени, че е време да отиде на някой бар в събота. И отиде, но все още приема други покани за излизане.

Winter scarves 2018 trends

Но днес сме на друга, по-разчупена вълна от шалове. От месеци ги гледаме из морето от аутфит предложения в Pinterest и след известно търсене успяхме да ги открием по нашите балкански ширини. Става дума за модели, които могат да се трансформират в нестандартна огромна панделка: двата края на шала се преплитат, като единият се “прибира” в другия чрез малка гайка от плат. Тъй като са изработени от неопрен и трико, формата не се разваля, следователно ефектът е с продължително действие.

ТЕнденции зимни шалове 2018

Съчетаваме ги с лате с джинджифил и дълги поли. Защо лате с джинджифил? За един по-силен старт на деня.  Защо с дълги поли? Защото тенденциите вече се простират отвъд границите за сезони и няма кой да ни забрани да внесем малко ранна есен в зимата. А и забраните съществуват, за да ги прекрачваме със стил.

From Barista Coffee and More Sofia

Аутфит Лилия // Натали:
Поли & Шалове Артелие
Пуловери New Look // H&M
Чанта Parfois // Asos
Обувки Asos // Timberland
(Слънчеви) очила Zara // Love Moschino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s