JYSK Bulgaria Scandinavian design spring-summer collection

Скандинавски летни нощи

Няма да гадаем кога за последно сте посещавали Ботаническата градина в столицата. Самите ние не бяхме ходили от толкова години, че доста мъгляво си спомняхме всичко – малките кактуси, високите кактуси, беседките, тревните площи и другите растителни понятия, които посрещат ненаситните за природа очи.

JYSK hygge spring summer collection 2018

В една следобедна част на миналата седмица обаче се озовахме именно там, между тях. Поводът? Новата пролетно-лятна колекция за екстериорен дизайн и декорация на JYSK. Превеждаме ви между специално позиционираните пролетни столове, пейките с аромат и коктейлите с дъх на HYGGE!

JYSK Bulgaria Scandinavian design spring-summer collection

Градското събитие неслучайно беше наречено “Скандинавски летни нощи”, а перфектната атмосфера за най-дългите нощи в годината беше постигната чрез преплитането на три основни тенденции: простота в детайла, градския характер и вече споменатото hygge.

JYSK Bulgaria hygge in the garden

Като говорим за hygge… Знаете ли, че датчаните са най-щастливите хора на света? Тайната се крие именно в тази проста думичка (като казваме “проста”: четем го “хюге”, ако случайно на езика ви идват хиляди възможни варианти). Тази думичка е и в основата на вдъхновението на JYSK, а мисията е ясна: да се постигне онзи комфорт, който да ни позволи да бъдем в истинска хармония със себе си.

JYSK Bulgaria Scandinavian design Bulgaria new collection furniture

Без значение дали искаме да прекараме летните си дни и вечери с близките или четейки книга на въздух, или пък небрежно люлеейки се на хамак в двора – а защо не и комбинация от трите? – hygge ни подтиква да правим всичко възможно, за да постигнем едно по-добро и хармонично съществуване.

JYSK Bulgaria Scandinavian design spring summer collection

Както видяхме и усетихме по време на романтичния следобед, прекаран в Ботаническата градина, новите серии мебели и декорация за градина и двор се открояват със семпъл дизайн, преобладаващ нюанс на сивия цвят и са с подчертан градски характер. Създадени са, за да осигурят перфектната атмосфера за една приятна лятна вечер.

JYSK Bulgaria Scandinavian design

В новата колекция има за всекиго по нещо – от чадъри за слънце с вградени LED соларни светлини (защото вече сме големи и знаем, че трябва да пазим кожата си), през минималистични решения (като абсолютно любимия ни слънчев жълт стол, който можете да откриете тук, но също можете да дойдете у дома и да пробвате нашия ), до комбинация между акациево дърво + найлонови въжета и всички онези дребни детайли, които допълнително превръщат усещането на уют и топлина в неизменна част от лятото.

JYSK Bulgaria Scandinavian design new collection 2018JYSK Sofia Bulgaria Scandinavian design

За финал ще наблегнем отново, че дори и коктейлите бяха hygge. Красив нисък старт за скандинавските летни нощи, ето така го възприемаме ние!

Юск България мебелиJYSK Bulgaria Scandinavian furnitures

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s