Kassandra Chalkidiki - Nea Plagia weekend getaway

6 стъпки за бягство през уикенда

Не знам вие как оцелявате в периодите без фиксиран отпуск за дълги почивки, но аз опитвам да грабна всяка малка възможност и да разкръжа над някоя водна площ, без това да е басейн около столицата.

Kassandra Chalkidiki - Nea Plagia weekend getaway

Как се бяга непредвидено? Сладко, донякъде систематизирано и само с един чифт бански. Прилагам детайлна разбивка  в 6 стъпки за бягство през уикенда:

Стъпка 1. Петък е, последен работен ден за седмицата, гаджето ти звъни и те кани на уикенд в Гърция. Не се правиш на интересна, задето не си си приготвила багажа два дни предварително, слънцезащитният ти лосион за лице е на привършване или часът ти за лазерна епилация на някоя зона е чак в идния вторник. Повтарям: не се правиш на интересна. Приемаш обаждането с най-голямата усмивка, отменяш втория петъчен коктейл с приятелка и скорострелно се отправяш към дома още след първия.

Стъпка 2. Прибираш се вкъщи към 9 и разполагаш с около час, в който да спретнеш себе си и багажа. Взимаш един душ за освежаване и отиваш директно пред дву- или трикрилия гардероб. От него подбираш:

> една макси рокля със свободна кройка за снимки в социалните мрежи
> едни къси панталони, в чиито джобове впоследствие да прибираш миди и пъстроцветни камъчета
> един памучен топ, с който да пътуваш
> един памучен топ, с който да плажуваш
> една тениска за сън (ако се направиш, че си я забравила, то гаджето непременно ще ти услужи с някоя от своите)
> един суитчър за прохладните вечери след третата чаша бяло вино
> един бански костюм, с който трябваше да започна списъка

6 стъпки за бягство през уикенда в Гърция

Бельо не ти трябва, тъй като отиваш на море, а на море се стои или с бански, или без нищо. Такива са правилата, не си ги измислям аз.
Добавяш флипфлопчетата за плаж, чифт удобни сандали и едни маратонки за всеки случай, винаги трябва един такъв чифт – за всекия случай. Трябват ти още SPF50, балсам за устни, носни и мокри кърпички, плажна кърпа, четка и паста за зъби, четка за коса, travel size шампоан, балсам за коса и душ гел, някое бижу за глезен, зарядно за chill-ифона, самият chill-ифон и портмоне с малко евра.
Voilà!

Стъпка 3. Идва гаджето да те вземе в 10, като преди това се е сдобило с една голяма пица в голяма кутия. Ще я държиш по време на пътя и ще я изядете за нула време на излизане от София. Товариш раницата в колата и потегляте.

Weekend getaway in Nea Plagia - Kassandra Chalkidiki

Стъпка 4. До неделя вечер не разговаряш с никого, освен с вълните. Може и с някой магазинер, докато си купуваш нектарини и поредната бутилка минерална вода. Със сервитьори също е позволено, иначе има риск да ти донесат червено вино вместо бяло.

Стъпка 5. В неделя вечер качваш някоя снимка в социалните мрежи с онази макси рокля от списъка. После се топваш в морето за последен път и заедно с цялата сол в косата тръгвате обратно към София.

Стъпка 6. Прибираш се у дома, взимаш един душ и си лягаш да спиш удовлетворена. След точно 5 дни отново ще е петък и отново ще бягаш нанякъде.

6 стъпки за бягство през уикенда в Касандра - Халкидики

Разбивката направи Лилия, макси роклята е от Pull&Bear.

One thought on “6 стъпки за бягство през уикенда

Leave a comment