Thasos island Greece summer

Остров Тасос – зеленият рай

В днешно време всеки бяга в Гърция. Ако не бяга, то или се влачи по магистралата, или тича в петъците след работа, или чака по задръствания на границата, или се запътва с повечко багаж по време на по-дългите уикенди.

Thasos island Greece summer vacation

В общи линии през последните години се случва да срещна повече познати на популярните скрити плажове в Гърция, отколкото на личното ни Черноморие. Да, усещам подбора на оксиморона, добре са го усетили и всички, посетили тези популярни скрити плажове през топлите месеци.

Thasos island Greece summer

Няма какво да се лъжем – има си причина. По-бистрите води в по-пъстри градиенти, по-възпитаните хора с по-непищящи деца, по-великодушните сервитьори, когато става дума за наливно вино, по-вкусната дзадзики и по-големите порции гирос са само част от предимствата на тази богоизбрана и българоизбрана територия.

Thasos beaches Skala Prinos Greece

След като обиколих повечето от плажчетата преди монасите на Атон, при китните залези на Ситония и по населените райони на Касандра, този път се спускам към остров Тасос, известен още като зеления рай. Ако се чудите защо така се зове островът с 14 000 жители и още няколко хиляди туристи, предлагам да се спуснете и вие към него, за да разгледате фауната, която го обикаля. Ще ви стане едно такова благо и приятно, пък и току-виж по някаква причина все още не сте посетили Гърция това лято.

Skala Prinos Thasos island

Прекарах на Тасос три дни, един по един ви показвам всеки от тях. Кадрите тук са от Скала Принос, тясна и дълга плажна ивица, разположена в северозападната част на острова. Люлките на брега са достъпни за всеки, фрапето с мляко струва едно евро, повечето хотелчета имат вътрешни басейни, а спасителите в ръжта дебнат отвсякъде. До ферибота се стига за около 15 минути, а до столицата Лименария – за половина час. Местенцето е идеално за романтично уединение, което в моя случай споделих с приятелка.

Thasos Skala Prinos Greece

Вече имате ли планове за следващия уикенд?

Thasos Skala Prinos

#текстачетоха: Лилия Дакова
Снимки: Николина Цолова

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s