WWF Luksozna bira_

Тренд за 2027: луксозна бира

Нека погледнем към бъдещето: ще има ли бира през 2027 година? Ще остане ли в историята нашият или твоят любим производител дотогава? Какъв ще бъде трендът на годината? Луксозна бира? Мръсна бира? Суха бира?

WWF Луксозна бира - кампания Живи реки

Зад тези привидно шеговити провокации се крие съвсем сериозното опасение за бирата, чийто тъмен вариант консумираме все повече с пристъпването на студения въздух в коридорите и откритите градини на заведения. В напитката има между 90 и 95% вода. Притеснени сме и за нея, и за останалата питейна вода на Европа…

WWF кампания Живи реки - Рамковата директива за водите на ЕС

Аз, ти, той, ние, вие и те – всички се нуждаем от вода, за да оцелеем; това са здрави и чисти реки, езера и влажни зони. Близо 2/3 от хашдвео-то на водната карта към момента е в лошо състояние. Дори бирените производители се притесняват за бъдещото качество на водата в Европа, защото осъзнават, че производството на добра бира зависи пряко от защитата и устойчивото управление на водните ресурси. Значи може би е време да се притесним поне малко и ние, дори ако не сме производители на някоя от новите крафт бирички в столицата.

WWF кампания Живи реки

“Живи реки”, новата кампания на WWF (и още стотина организации), призовава Европейската комисия да не променя законодателството на Европейски съд, което защитава всички източници на прясна вода – реки, потоци, езера, влажни зони, подпочвени води. Рамковата директива за водите на ЕС се заобикаля от редица държави – изграждат се язовири, практикува се неустойчиво земеделие, а в резултат на това се причиняват трайни вреди за състоянието на водата.

Живи реки WWF кампания - Рамкова директива на ЕС за водите

Не като блогъри, а като граждани с грижа за околната среда ви призоваваме да кликнете тук и да дадете своя глас за водата на Европа. Процедурата ще ви отнеме около минута, а надеждата е да можете да пиете биричка цял живот. Оферта, нали? Да.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s