Stephen Wilson artist exhibition 2018 Kinky Potion Portion

Луксозни нишки

Hermès, пеперуди, поп арт, Dior, Gucci, закуската в Тифани, Givenchy, Louis Vuitton, черепи и още пеперуди. Какво общо има всички изброени елементи и как се получава балансът между тях? Отговорът е прост: това са луксозните нишки на Стивън Уилсън.

We push away the unimaginable. Ние отхвърляме невъобразимото.

OBORISHTE 5 Gallery and Hall Sofia Kinky Potion PortionStephen Wilson exhibition OBORISHTE 5 Gallery and Hall Sofia 2018

Стивън Уилсън също го отхвърля, вече над 25 години. Арт формите на артиста са създадени чрез смесването на различни техники – дизайн на бродерии, текстил, рисуване, асемблаж. Те предефинират и текстилната, и модната индустрия, като повдигат въпроса за консумацията на луксозни стоки в света, в който живеем, творим и пазаруваме.

Луксозни нишки - изложба Стивън Уилсон Оборище 5 галерия

Дигитална бродерия, 3D скулптура и лазерни технологии в комбинация с екзотични материи от луксозни брандове – Chanel, Dior, Givenchy, Hermѐs, Givenchy и още редица лейбъли, това са творбите на Уилсън. Платното за неговите многопластови произведения са онези така мечтани лъскави кутии от дизайнерски стоки, а над логата на брандовете оживяват цветя, пеперуди, тигри и арабески. В тази необичайна мозайка от форми и материали е темата за красотата, интерпретирана по нестандартен начин. Нестандартното е силно пристрастяващо, особено в днешно време.

Stephen Wilson artist exhibition 2018 Kinky Potion Portion
Stephen Wilson artist paintings relief work

Изложбата на тези невъобразими произведения беше открита миналата седмица в новата ни любима галерия – OBORISHTE 5 Gallery and Hall (адресът е “Оборище” 5, както се досещате). Мястото категорично ще бъде новият дом на съвременното изкуство в София, а интересен къс информация е, че помещението преди е било сграда на музикалното училище. Залите са реставрирани, но пищният интериор и уникалната акустика са напълно запазени.

OBORISHTE 5 Gallery and Hall exhibition Sofia address

Превеждаме ви по нашия маршрут, който започна с блясъка на World Class коктейлите, забъркани от Павел Памукчиев и Николай Нейков.

Wolrd Class Cocktails Bulgaria 2018 Pavel Pamukchiev

Луксозните нишки в чашата на Натали са изтъкани от скоч и сода грейпфрут, а 3D скулптурата в тази на Лилия е микс от Ketel One водка и пюре от юзу (Лилия не знаеше какво е юзу, но затова са по-малките сестри в крайна сметка).

Travel with Cocktails OBORISHTE 5 Gallery and Hall Sofia

Научете се и вие да отхвърляте невъобразимото и посетете Луксозни нишки в OBORISHTE 5, изложба на Стивън Уилсън до 10 януари!

OBORISHTE 5 Gallery and Hall Sofia address


Снимки: OBORISHTE 5 Galley and Hall, личен архив

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s