best brunch in sofia bulgaria

В страната на чудесата: Welcome to Wonderland

Ако Алиса живееше тук и сега, Белият заек не бързаше заникъде, а Лудият шапкар наливаше просеко вместо чай, то несъмнено тези трима симпатяги щяха да се срещат в Wonderland Desserts & Cocktails.

Welcome to Wonderland Sofia address Petar Parchevich 26

Welcome to Wonderland е място, в което времето спира и ни оставя да се поглезим. Пардон, оставя ни да бъдем поглезени. Отваряме гардероба, избираме аутфити на романтичен бонбон и хрускав крекер и прекрачваме прага.

Best places for Saturday brunch in Sofia Bulgaria

За нас времето спира в 2 следобед. Всичко стартира с кокосово капучино в умилителни чаши и прераства в триетажно плато, пълно с апетитни хапки и любимите ни scones с лимоново масло и сладко от малини.

Best places for Saturday brunch in Sofia Bulgaria - Wonderland Desserts & Cocktails

На най-долния етаж на изкусителното плато ни посрещат еклери с мус от сирена, крекери с козе сирене, прошуто и сладко от зелени смокини и тарталети със сьомга и гуакамоле. Изкачваме се нагоре при чийзкрейк крем с център от киви и сърце от малиново сладко, пралин с царевица върху крем с кленов сироп и брауни със сметана от Бейлис. На финала се изправяме пред бонбони с ганаш от млечен шоколад и гел от маракуя и бонбони от бял шоколадов ганаш с босилек, сладко от малини и кокос.

Welcome to Wonderland - София адрес Петър Парчевич 26

А тъй като капучиното отдавна е свършило, следобед:та ни бива придружена от чаши просеко, които сякаш се пълнят от само себе си. Истината е, че не е от само себе си, пълни ги Лудият шапкар, който стои зад бара и се грижи за благосъстоянието на всички дами.

Best places for Sunday brunch in Sofia BulgariaBest places for Saturday brunch in Sofia Bulgaria - Welcome to Wonderland Desserts & Cocktails - Kinky Potion Portion

Пожелаваме си високите стъклени чаши със столчета винаги да са заети от пенливата вкусна течност, за да забравяме кога сме прекарали три часа в сладки приказки.

Wonderland Desserts & Cocktails адрес София Парчевич 26

Страната на чудесата Wonderland Desserts & Cocktails можете да откриете на улица “Петър Парчевич” 26. Оглеждайте се за Белия заек и при необходимост му напомнете да не бърза, за да поглези и той небцето си.

Best places for Saturday brunch in Sofia Bulgaria - Kinky Potion Portion - Wonderland Desserts and Cocktails

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s