Gilgen bakery Basel address_FTD_1

Подаръци за Свети Валентин до 25 лв.

В света на бързата мода, изхарчваните с резки движения заплати, необоснованите цени и перманентния разкош понякога е редно някой да ви напомни, че любовта не се разпределя в броя напомпани хибридни червени рози, които някой цветар е аранжирал с много метри панделка в букет.

След като вече ви споделих моя списък с уникални (еко)подаръци за Свети Валентин, този път се обръщам към романтичния празник с предложения за бюджетни подаръци до 25 лв.

Gilgen bakery Basel address_FTD_1

Ден в зоопарка

Разграфете бюджета така:
– 2 х 4 лева вход за възрастни
– 6,40 за път дотам, за да оставите автомобила да си почива и да ударите едно рамо на природата
– 2 x 1,30 лв. за чай с мед, защото все пак е клинч
–  0,80 лв. за солети, с които НЯМА да храните животните
– 3 лв. за един захарен памук, който да си разделите с любов (любимият ще бъде кавалер и ще ви позволи да изядете по-голямата част)
Остават още няколко жълтици, които можете да инвестирате в друго питие или да използвате за още един захарен памук.

Зоопарк в Лондон адрес

ZSL London Zoo // Снимка: личен архив

Театър

Помните театъра, онова умиращо изкуство, на което някои безумни хора посвещават живота си, било то с риск да се сбогуват с рокафелерското бъдеще. Истината е, че у нас никога не е преставало да има сезони със страхотни попадения. В Народния театър има билети за добри места с цени по 12 лв., в Младежкия театър цените също са 12 лв., за Театър София можете да се класирате с билет за 10 лв. на човек, а в театъра на СУ “Алма Алтер” входът е дори безплатен.

Лимоненото момиче постановка - Алма Алтер - цени билети

“Лимоненото момиче” в Алма Алтер // Снимка: личен архив

Свещи

Романтиката си е романтика. И като ще отделяте финанси за нейния материален облик, поне опитайте да го задържите повече от една вечер. Предлагам ви аромата Fig Leaves на I/TEMS. Българският бранд по нищо не отстъпва на изисканите френски производители (може би това се дължи отчасти и на факта, че композициите с етерични масла са внос от Грас). Избирам смокинята, защото е афродизиак и… е, нужно ли е да ви казвам повече?


Сладкарница

За любителите на сладките изкушения няма по-удачен вариант от това да се заведете на сладкарница. Един съвет от мен: менюто на Wonderland Desserts & Cocktails (адрес: ул. “Петър Парчевич” 26) винаги е пълно с такива изненади, че не само вие, а даже Алиса на Луис Карол би Аххх-нала от възхита. Обвържете пряко празника с него и ще си спомняте за романтичната среща всеки път, когато видите сладкишче с безупречна глазура.

Brunch in Sofia - Wonderland desserts and cocktails - брънч в събота София

Wonderland desserts & cocktails // София, ул. “Петър Парчевич” 26

Понеже съм вярна на принципите си, насочвам вниманието ви към Бодлер и неговия съвет за житейските пътеки, в това число и Свети Валентин: бъдете пияни, бъдете винаги пияни! От вино, от поезия или от целомъдрие, каквото изберете. Но се напийте!

Готова да бъде опиянена и изживяваща любовта към шоколадови пралини винаги от първия поглед,

Лилия Дакова – влюбена

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s