Palm Sunday in 2019 date

Цветница 2019

Хладните дни на граничната точка между зимата и пролетта нямат нищо общо с хладните дни на граничната точка между есента и зимата. Никога не са имали и никога няма да имат.

Цветница 2019 дата

Всичко е цвят и ухание. Не искам да бягам, но ще го направя, за да усетя пролетта и в пространството, не само в кухнята. Това е голямата къща с голямата гледка. Тя е над града, над мръсния софийски въздух, над Панчарево, над Кокаляне и даже над очакванията на обществото да не ти стърчи косата и да нямаш шоколад по зъбите.

Palm Sunday 2019 celebrationКухнята ми вече ухае на пролет. Татко Боби се грижи да имам цялата палитра на пролетните цветя. Тази седмица са зюмбюли. Миналата бяха нарциси. Преди това – лалета. Ние от флората се чувстваме най-добре, когато виреем сред себеподобни.

А утрото ухае на кафе, на червено червило и на цигарен дим. Лъжа ви, че не пуша от два месеца, лъжа ви, че не харесвам червено червило. За разлика от мен, ароматът на кафе никога не лъже.

Цветница 2019 дата

Пролетно равноденствие 2019 официално може и да настъпва в крайните минути на 20 март. Цветница може и да внася хармония в чинията на 21 април. Ала в душата ми е меко равноденствие и топла Цветница още от първите кокичета.

Съветвам те да отвориш и твоята душа и да я наметнеш единствено с любимата риза на любимия мъж, открадната след някоя бурна вечер, за която той ще си спомня дълги години напред във времето – включително тогава, когато си мисли, че отдавна те е забравил.

Palm Sunday 2019 celebration

Но ти не забравяй, че си незабравима, защото знаеш кога е Цветница 2019 и това никой не може да ти го отнеме, дори ако някоя друга реши да се сдобие със същата машина за кафе и същия номер червено червило.

Това е бележка под линия за Лилия, за да се съхрани цветна и при липсата на пролет в кухнята.

Palm Sunday Bulgaria rituals

3 thoughts on “Цветница 2019

  1. Dimitresko says:

    Гениален текст! Невероятни снимки! Това е един перфектен блог пост! Текста е достоен за някакъв романтичен, но в никой случай сладникав разказ. Красивите снимки крещят думи като пролетно ухание, любов, цветове, емоции. Очаквам с нетърпение следващата публикация!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s