Kapana Festival Plovdiv Bulgaria

В Капана на дъжда и преди него

В неделя Олга ме събуди по телефона в 9. Понякога е кофти да те събудят в 9 в неделя, когато си си легнала преди 4 часа. В Пловдив щяло да вали. Щяло много да вали. Останах да се излежавам още малко, за да се отдалеча от вземане на решения. После взех решението да събудя Натали.

Bright street art in central Plovdiv Bulgaria

Постояхме двете в имитация на дълбок размисъл върху леглото ѝ, звъннахме на познатите в Пловдив, уверихме се, че точно в този момент не вали, както и че с напредването на деня това положително ще се случи. Спогледахме се с нашия пълен с разум сестрински поглед, казахме си “Какво толкова?” и стартирахме подготовка на пътуването.

Модни блогъри Пловдив България

Оказа се, че споделените пътувания могат да бъдат и мълчаливи. Натали разпределяше задачи по ЕИЖ, аз ъпдейтвах картинки из Instagram профили, няколко общи приказки за море и радиото – вече бяхме в Пловдив. Акцентите от пътешествието са няколко сухи и един мокър. Разказвам ги всичките.

Памукчиев коктейли Travel Cocktails

Travel Cocktails

Първата спирка, разбира се, беше при Павел и неговите Travel Cocktails. Както абсолютно винаги, Павел ни посрещна с широка усмивка и ни донесе спокойствие и розмарин с приказките си. Страшно обичаме да си говорим с него, обичаме и да пием коктейлите му. След като ни връчи малките бурканчета със сламки от паста, поехме на опознавателен тур.

Best street art in Plovdiv Bulgaria 2019

Да, знам, че тениската ми е разкошна. Дело e на YM by Yana Mushing – памучна, произведена в България и ръчно изрисувана. Щастие ♥

Повечето арт и крафт нещица ни бяха познати, затова реализирахме бърза обиколка между сергиите. Грабнахме една картичка с величествено животно за един величествен рожден ден. Последва МИРът на Nasimo. Мир се композира трудно, знаете, в този случай отнема няколко издания на фестивала, от 2015 година, та до днес. Творбата покрива стената зад Халите, ще погълне част от емоциите ви и ще ви върне обнадежденост. Поне на нас така ни въздейства.

Преминахме на следващото питие, този път малинова сангрия на Trastena. Миксът беше вкусен. Музиканти-approved. Приключи бързо.

Cosmodrome exhibition Plovdiv Bulgaria 2019

От толкова питиета бяхме на косъм да забравим сушените домати. И добре че не ги забавихме още, защото имаше останал само един буркан. Какъв им е филмът ли? Те са с десетки билки, супер вкусни както върху препечена филийка, така и самостоятелно. Купуваме ги на всяко посещение на Капана, носим един буркан на мама, един изяждаме по сестрински. Този е за мама, мама е най-готината!

Преди да затворят галериите, посетихме изложбата “2019 – Година от бъдещето” на Космодрум. Вече бяхме виждали повечето от плакатите, призивите, палавите яйца на Кокимото и дори скафандъра. Но още малко космос никога не е излишен.

Космодрум изложба Пловдив Капана Фест 2019

В 19:30 имахме среща с една чаровна мацка, която да ни кара до София. В 17:00 започна да прикапва. В 17:30 се появи ведрото – онова, на което се дължи фразата “вали като из ведро”. И започна пороят. Бяхме в Капана. Преносно и буквално. Уличките са си неравни, всяка втора е с наклон, който води до поредната локва. Успяхме да се предпазим със сухи глезени до първата пряка. После поехме дъх, вдигнахме полите и нагазихме до колене във водата. Ей така шляпане 30 минути. Стигнахме до колата мокри, леко притеснени дали ще ни качат в този вид и леко измръзнали. Два часа по-късно бяхме у дома и се смеехме на приключението над чаши с парещ чай.

Festival in Kapana Creative District Plovdiv Bulgaria

Ако някога някое момиче ви каже, че обича пролетните дъждове, можете да ѝ разкажете тази история.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s