Sneakers from recycled plastic Adidas Parley

Adidas Parley: за океаните с любов

Погледнете тази напитка.

Veleka Beach Bar

Примамливо, нали? Я сега си представете, че вятърът беше малко по-силен. Изпивате си фрапето, чашата се понася към океана или морето. И остава там.

Adidas Parley sneakers from recycled plastic from the ocean

Ако сценарият не ви звучи познат, то да поговорим в цифри: над 2 милиона тона пластмаса се озовава в океаните всяка година.

Adidas Parley shoes made of recycled plastic from the ocean

Микропластмасата (малките частички между 0,3 и 5 мм) бива поглъщана от все повече морски обитатели. Заедно с Adidas се борим против това с познатите малки-големи стъпки – буквално и преносно. Ето как.

Adidas Parley Deichmann Bulgaria

Избрани модели от серията Adidas Parley вече са налични в магазините на Deichmann, които прегръщат каузата за по-чисти бистри води. Обувките от серията са нещо повече от естетическо бижу. Външната им част е от синтетика и мрежеста материя, които са изработени от рециклирана пластмаса, събрана от замърсени плажове и островни групи в океана.

Best bars in Sinenorets

Всеки чифт обувки е от 75% рециклирани материали и е мъничък принос към опазването на океаните – от 2015 г. насам от тях са извадени 2810 тона пластмаса.

Adidas Parley Deichmann Bulgaria

Разхождам малка част от нея по морския бряг и внимавам къде изхвърлям чашите. Нека си припомним снимката от началото. Така не е ли по-добре? 🐠

Adidas Parley women sneakers Bulgaria

Време е за вашите малки-големи стъпки.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s