Room in Hilton Hotel Sofia Bulgaria

Нощ на хотелите в София

Обичам да спя в хотели. Харесва ми да (опитвам да) говоря на местния език, докато съм на рецепцията. Харесват ми отварянето на вратата и първото надникване в стаята, докато още ме владеят усещанията за притеснение и надежда дали онова, което ще видя, ще отговори на очакванията и картинката в сайта. Харесва ми да има закуска на следващата сутрин, на която първо ловя кафето, после мисля за всичко останало. И да се губя по етажите ми харесва, да се запознавам с хора в асансьора, да закъснявам с минутите за чекаут, да се чудя да си открадна ли пакетче чай за вкъщи. Изпитвали сме ги всички тези вълнения. Сега обаче изпитах и нови.

Какво е Нощ на хотелите София

Като една силна и независима жена, мултитасквах: бях жител, тире, гост на града, в който живея. Това стана възможно по време на първата по рода си Нощ на хотелите и сме се събрали днес, за да ви разкажа повече за нея.

Нощ на хотелите пешеходна обиколка София

Може би не сте се замисляли, но цифрите говорят така: над 2 милиона туристи посещават София всяка година. Статистиката в комбинация с факта, че все повече чужденци ме заговарят, когато реша да съм парти момиче и да вилнея по барове, автоматично ме навежда на мисълта, че и други харесват моя град.

Ето защо трябва да превърнем София в още по-атрактивна, разпознаваема, модерна и сигурна дестинация; да приемаме туристите с креативност и толерантност; да опознаваме и пре:откриваме града, в който живеем; да намираме време за доза бавна романтика в бързата столица. Именно с тези цели на 28 септември за Нощ на хотелите някои от топ местата за настаняване в София отвориха своите врати срещу символична сума за столичани и техните гости.

Room in Hilton Hotel Sofia Bulgaria

Изборът за мен беше хотел Hilton. С радост акостирах в него, а той отвори петзвездните си врати и ме настани с финес. След като се насладих на уюта на стаята, сложих едни нови очи и поех на разходка. Гледах залез над и скрити влюбени на Моста на влюбените. Включих се в Седмицата на спорта в градинката на площад “България” и снимах фонтаните на НДК-то на културата (не си турист без такава снимка!). Молих минувачи на развален английски да ме упътят до градинката на “Свети Седмочисленици”. В градинката го дадох тематично: изпих едно Столично в столицата, стъмних се заедно с града и се прибрах в покоите.

Нощ на хотелите в София дата

Взех една бърза вана, шмугнах се без дрехи под завивките за 20 минути медитация, станах освежена и заредена и се впуснах да преоткривам нощния живот на София.

Нощ на хотелите - Хилтън

По време на Нощта мултитасквах и по друга линия: освен принцеска в 5-звезден хотел, бях заета и с Drum and Jazz в City Stage, където ни гостуваха туристи-артисти от Бразилия и Великобритания. От Hilton до City-то в ситито се стига за точно 5 минути и половина. Партито беше супер, артистите са очаровани от София. Още 5 минути и половина след финала бях отново в стаята. По-бързо никога не съм се прибирала от събитие, а един чай от лайка бързо ме отведе към beauty sleep.

Facilities in Hilton Sofia for Hotels Night Bulgaria

Когато си бил на парти до 5:30 сутринта, понякога не е лесна задача да функционираш на следващата сутрин. За щастие закуската беше до 12 часа и няколко вида тесто винаги дават 10 точки за Грифиндор. Голям фен съм на късните закуски!

Breakfast buffet in Hilton hotel in Sofia

Към кафето имаше 4 вида соево/ядково мляко, което едновременно дава още 10 точки за Грифиндор, както и един ето такъв блясък на усмивката.

Късна закуска в Хилтън София - Нощ на хотелите

Освен романтична нощ и своеволни пешеходни турове, всеки от жителите и гостите на града можеше безплатно да посети организирана пешеходна обиколка на София, Регионалния исторически музей, Зоопарка и парк “Врана”.

Мечката Вероника в Зоологическата градина в София

Ориентирате се какво избрах аз, а заедно с мечката Рони ви пожелаваме винаги да откривате някой скрит покрив, който да ви напомня, че да си турист в собствения си град е удоволствие за всеки истински #wanderlust любител!

Стая в хотел Хилтън София България

Можете да научите повече за Нощ на хотелите в техния уебсайт и да последвате инициативата във Facebook!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s