The Body Shop Bulgaria Sofia

Тайният живот на една дамска чанта

Вече сме големи момичета и можем да си говорим открито. Какъв е тайният брой във вашия list? При мен са около 45. Някога бях романтична и ходех да се срещам с тях, пускахме си ръце и се омайвахме с присъствие. Впоследствие започнах да ги откривам онлайн с няколко суайпвания по екрана на телефона. Имам и няколко бройки от чужбина – когато си там, се чувстваш свободна и разкрепостена.

Не, не говоря за момчета. Това са отношенията с дамските чанти в гардероба ми (както и над него, около него и по столовете в кухнята, но това е друг въпрос…).

The Bodyshop Bulgaria products

Дамската чанта е като кутията на Пандора. Побира принадлежности, за които част от човечеството понякога няма ни най-малка представа. В случаите, когато моята дамска чанта се превърне в дамска бездна, се сещам за три неща:

 • Фийби, която небрежно измъква златна рибка от своята;
 • Мери Попинз, която вади колосана бяла престилка, голям сапун „Сънлайт“, четка за зъби, пакет фуркети, шише одеколон, малко сгъваемо столче, кутийка с таблетки за гърло, седем бархетни и четири памучни нощници, чифт ботинки, домино, две бански шапки, албум за пощенски картички, походно легло с пълен комплект чаршафи и пухен юрган;
 • мис Хърмаяни Грейнджър в последната част за Хари Потър (уверена съм, че Джей Кей е чела Пи Ти* като малка и от нея краде вдъхновението за чантата на вълшебницата, а вие?).
  * Памела Травърз, бележка на блогърката

Да видим какво побра моята дамска чанта днес…

High Roll - It's You EP vinyl

 • малко портмоне, което наистина е porte-monnaie, тоест е идеално за носене на монети, но ако искате да приберете лична + още няколко карти, това би било казус с повишена трудност;
 • парфюм Coco Mademoiselle, защото съм си истинска мадмоазел с фини обноски и joie de vivre в светогледа;
 • шоколад от Antica Dolceria Bonajuto в Модика. За какаото дори няма смисъл да се обяснявам, нима някой има нужда от причини за него?
 • плоча с първото EP на гаджето, защото все пак не ви ли се случва често да се возите в метрото, някой да изскочи с портативен грамофон на Crosley и да попита “Някой има ли плоча?”
 • последното четиво, което прелиствам, в този случай “Мистерията Карл Лагерфелд”, която Лоран Ален-Карон най-нагло се опитва да разнищи;
 • бутилка вино и чаша към виното, за да може да си го отворя и да си пийна с кеф, докато слушам плочата с първото EP на гаджето в метрото;
 • букет цветя, защото изглежда готино, малко филмово, също и защото ми отиват на аутфита;
 • масла за тяло на The Body Shop. Защото мога и защото искам.Коледни комплекти масла за тяло от The Body ShopЛимитираната коледна серия включва масло със слива от Турция & органично масло от бабасу от Бразилия; масло с круша от Италия & органично масло от шеа/ший/карите от Гана; масло с мадагаскарска ванилия & органично масло от шеа/ший/карите. Създавам си чудно празнично настроение с тези аромати, a в списъка с коледни продукти на The Body Shop има и предложения за по-големите авантюристи. Такова предложение е ракетата с продукти с аромат на кокос и на ягода, които определено ще издигнат мечтите ви нагоре в облаците.

  Бюджетни коледни подаръци за жени

  За да ви дам още една причина да заложите на подобен подарък за себе си или близките, бързам да споделя една от каузите на The Body Shop: финансиране на нови био мостове. Това са коридори за изчезващи видове животни в застрашени зони. Чрез био мостовете животните се опазват, а местообитанията им се съхраняват.

  Масла за тяло от The Body Shop Bulgaria - лимитирана коледна серияТака че изберете масло, ексфолиант, душ гел или крем с любимия ви аромат, помогнете да спасим ръждивопетнистата котка и немейската тънкотела маймуна, пък после си извадете бутилката вино от дамската чанта и си сипете (още) една чаша за добрата работа.

  The Bodyshop Bulgaria products


  Снимки: Николина Цолова

  Коледен комплект за тяло с кокос и ягода от The Body Shop

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s