Бандата на 1500-те календар 2020 с кучета от приюта в Горни Богров

Еко подаръци за Коледа

Знаете на какво учат децата за светлите празници: бъдете послушни и ще получите подаръци. Колкото по-послушни, толкова по-големи и пищно пакетирани. Бойкот. Днес ще говорим за еко подаръци за Коледа.

Вижте още: Еко подаръци за 2020

Бандата на 1500-те календар 2020 с кучета от приюта в Горни Богров

Грандоманията по отношение на придобивките обхваща все по-велики размери. Всеки мол ни натяква, че колкото по-скъп е подаръкът, толкова по-поласкан ще се почувства любимият човек. Предлагам ви да превъзпитате семейство, гадже и приятелки тази година и да докажете както на тях, така и на себе си, че не е необходимо за един подарък да отиват една торба със стотици жълтици, тубус с пластмасова капачка, метър посребрена хартия и още два метра панделка.

Коледна звезда

Зара миналата година направи така: подари коледна звезда. Натали я кръсти “Златна”, a аз я поливам на почти равни времеви интервали. Златна расте и хубавее, онзи ден показа и няколко обагрени в червено листа. Използваме я вместо коледна елха и ни е много хубаво у дома. Спомняме си за Зара и тази Коледа – ако искате и за вас да си спомнят, можете да подарите флората в саксия. Ще сме добри човеци и ще ви дадем да откраднете дори името, защото знаем, че е доста подходящо.

Еко подаръци за Коледа

Един час животинска любов

Сурова, истинска, бурна, разтърсваща.
Не знам как сте изживявали животинската любов досега, но ето още една идея: изритайте (с финес!) другарчето от леглото, хванете го под ръка, после хванете някой автобус до Зоопарка. Ще платите общо 8 лв. вход за двама персонажи над 18 години и ще можете да се забавлявате на поведението на еноти, носати мечета, цяло стадо елени, чинно подредени кенгуру-та, горд и малко тъжен лъв, Рони мечката и още куп приятели.

Зоологическа градина София

Много часове животинска любов

Ако суровата, истинска, бурна и разтърсваща любов от горния параграф звучи като лукс, който искате да имате на разположение по всяко време, не преуморявайте другарчето, а му осиновете куче 🙂 Нека ви покажа един приятел:

View this post on Instagram

🇧🇬🇬🇧 В общинския приют, в дъното на къщичките на всяка клетка има поне по един Мърфи. Който го е малко по-страх от другите. Който е прекарал малко повече време зад решетките. Който ни има малко по-малко доверие. Който е срещал човешката жестокост малко повече. Който таи все по-малко надежда, че ще излезе от приюта… и най-вероятно няма никога да го напусне. Защото човека предпочита породистото, в определени килограми, години, размер и окраска. А страхливковците, от ъгъла на къщичката не влизат в нито една категория и не печелят по нито един критерий. Те просто са родени без късмет в държава, в която хората, все още не са разбрали, че да обичаш безрезервно не е черта на определена порода, а най-хубавото качество на всяко куче. А кой може да обича повече от този, който е намерил спасението в прегръдката ти? #ПогледниОтвъдПородата #ОсиновиСтрахливоКуче ** In the municipal shelter in the back of the dog house of ever cage there is always a Murphy. Who is a little bit more afraid of the others. Who has spent a little more time behind bars. Who trusts us a kettle but less. Who has seen human’s cruelty a little more. Who looses hope a little faster, hope that he’ll ever leave this place… and he probably won’t. Because humans prefer the pure-bred dogs in a certain size, age and looks. And the frightened ones from the back of the house don’t belong in any category. They have just been born out of luck in a county where people still haven’t figured out that to love unconditionally in not a feature in some breed’s character but the best skill of every dog. And who can love you more than some who’s found his salvation in your arms. #LookBeyondTheBreed #AdoptAFrightenedDog

A post shared by 1500 Dog Gang (@1500dogs) on

Нима е възможно да не го желаете у дома? Just do it: осиновете животинче! Към питомеца можете да прибавите и един от приятните календари на Бандата на 1500-те, в които главни герои са малки и големи палета от приюта в Горни Богров.

Бандата на 1500-те календар 2020 с кучета от приюта в Горни Богров

Бутилка за чай

Статистиката показва, че на фона на останалия свят тук пием сравнително малко чай (към 110 грама на глава от населението за цялата 2016 – притеснително невпечатляващо, а?). Може би ако повече от нас имаха в какво да го пренасят, числата щяха да говорят друго. Подарете бутилка за чай за многократна употреба, добавете буркан с домашен мед към подаръка и се надявайте, че онзи, на когото го връчите, ще ви покани на чай с трюфел и може би ще си тръгне със сърцето ви.

еко коледни подаръци - бутилка за чай за многократна употреба WOW Tea

Памучни торби за пазаруване

Една близка приятелка ми подари торбичките на Stampa за Коледа. Сега искам всичките ми приятелки да подаряват на всички свои приятелки само такива! Това са торби за многократна употреба, изработени са от 100% естествен необработен памук. Няма вредни химикали, само супер приятен дизайн и четири размера, в които можете да пренасяте какво ли не – насипни ядки, брюкселско зеле, чери домати, артишок, пресен босилек, леща и всичко, което ви засища и откъм визуалност, и откъм необходимост за пълноценно дневно меню и опазване на Майката Природа.

Stampa чанти за плодове и зеленчуци за многократна употреба

Чаша за кафе

Като страстен кофеинов любител, мога да препоръчам чашите на Owllee Coffee House: те са за кафе и от кафе. Чашите са без меламин и формалдехид, изработени са от кафе утайка и органични съединения за спойка. Природосъобразно и 100% биоразградимо решение. Всяка чаша от утайка от кафе се продава в приятна кутия и дори няма да е необходимо да се чудите каква опаковка да измисляте. Една картичка и сте в играта.

Чаши от кафе утайка 

И докато говорим за картички – не забравяйте да сте оригинални и щадящи към природата и в това отношение. Отнема голям картон, няколко стари билета за кино, малко канап, лепило и около час и половина от един съботен ден да сътворите две дузини картички, които на всичко отгоре никой няма да е получавал преди, защото нека назовем лопатата лопата – в Orange, Booktrading и редица бензиностанции из страната асортиментът се припокрива, освен това обезателно се пакетира в целофан, който няма работа в едни светли празници.

Приятен шопинг!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s