Вила Санта Мария Цигов Чарк

Романтичен уикенд в България

Ако си мислите, че съставките на един романтичен уикенд са черна дантелена нощница и няколко свещи, то несъмнено имате нужда да се откъснете и от няколко стереотипа, и от материалната страна на света, в който живеем. Днес ще ви поговоря в снимки за един романтичен уикенд в България.

Вила Санта Мария Цигов Чарк

Съставките за него не са много, но са истински, без добавени подсладители и оцветители. Изключете за няколко дни апликациите, които мерят крачки, и се потопете в красивите язовири на България. Тялото ви няма да съжалява.

Стая с гледка

Понякога любовта минава през полезрението, затова терминът е “любов от пръв поглед”, а не от първо преспиване с някого. Една такава гледка от стаята винаги ще ви сложи в по-добро настроение (следва да се тълкува като по-палаво, по-обичливо, по-сънливо и всичко друго по-, което можете да си представите). Тази гледка е от Villa Santa Maria, Батак.

Typical Bulgarian breakfast mekitsi

Мекици за закуска

Домашни мекици. Като онези, които баба ви някога е правила: несъразмерни, без идеална форма, със сирене и домашно сладко от кайсии, както и със смляна в кафемелачка пудра захар, защото някога тази глезотийка не се купуваше в пакети от магазина. Гризваш и се надяваш в пърженото тесто да има някоя голяма дупка, в която да натъпчеш читаво парче сирене. Такива мекици за закуска.

Romantic villa near Batak reservoir in Bulgaria

Сън след закуска

The art of slow living – небезизвестното изкуство да живееш бавно. Трябват само гледка, някоя книжка и чаршаф, който да мачкаш на воля. Всички някога сме изпитвали удивление към порасналите момичета, които ни отглеждат и стават без аларма. Сега и ние сме пораснали момичета и дори да не възпитаваме някого на морал и ценност, все пак често ставаме рано, било то с аларма през почивен ден. Поне аз така процедирам и прибавям мотива “Не искам да си пропилявам деня!” На романтичен уикенд обаче дните може да се пилеят, тествах го и силно ми допадна. Така си минава времето до ранен следобед.

Batak Reservoir in Bulgaria

Разходка на свеж въздух

Нали се разбрахме вече, че няма да мерите крачки. Два-три километра ходене на свеж снежен въздух са съвсем достатъчни, за да зачервите носа, да вдишате дълбоко, да изпълните дробовете и да огладнеете отново.

Следват ранна вечеря за напреднали с поне половин литър наливно вино и десерт, който човек си пренася в стаята. След половин литър наливно вино няма да ви бъде до снимки, ето защо този финален кадър липсва. На негово място слагам този за разкош.

Романтична вила край язовир Батак България

Доста проста рецепта, а? В Родопите всичко е по-просто и по-прекрасно.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s