Салон Vogue Vision в хотел Хилтън София

Vogue Vision: драматизъм и мистика в сърцето на София

За салоните и събитията на Vogue Vision съм ви говорила доста. Ако сте ме виждали на живо, по всяка вероятност съм споменавала и Митко Дамов. В очите ми той е от шепата хора в България, които можеш да наречеш “творец” и дори с ръка на сърцето да сложиш главно “Т” за разкош. По покана на този творец отпивам глътка шампанско в новия салон на Vogue Vision в хотел Hilton.

Салон Vogue Vision София

Салонът всъщност е нещо средно между pop-up и театрална сцена. Vogue Vision на Митко Дамов никога не е нещо обикновено и просто. “У тях” те кара да се чувстваш като “у дома”, задължително с нишка вълшебност между двете думи.

Салон Vogue Vision в хотел Хилтън София

В салона в Hilton завесите се спускат, но хоризонтално, за доза драматизъм и мистика. Privée обстановката има за цел посетителят, уловен между драпериите, да се почувства уютно, в свои води, защитен, дори да пожелае да забрави какво го очаква навън. Интериорът е дело на Архитектурно студио План Идея и ще бъде променян на всеки няколко месеца, за да може никога да не знаем какво ще открием в Страната на чудесата. Пардон, във Vogue Vision хотел Hilton.

Салон на Митко Дамов в хотел Хилтън

Както в това пространство, така и във Vogue Vision Academy на ул. “6-ти септември” 55А ни очакват още куп наслади за душата. Митко Дамов планира да ни срещне с някои от чародейците по отношение на парфюмите. Освен добре познатите продукти на La Biosthétique, в pop-up Vogue Vision са подредени и тематичните ароматите на Teatro Fragranze Uniche. Това е истинско убежището на благоухания, сякаш пренесени от Ренесанса във Флоренция директно тук.

Rose Oud perfume by Teatro Fragranze Uniche

Rose Oud – Il lato oscuro della regina dei fiori / Тъмната страна на кралицата на цветята е името на парфюм, комбиниращ нежността на маслодайна роза дамасцена и топлата мистика на агарово дърво. Той може да ви потопи в утопия, да ви повери в умелите ръце на Митко Дамов и да ви накара да посегнете към подредените в близост бонбони и френски макарони. Да, във Vogue Vision следобедният чай е на почест.

Стилистът Митко Дамов в новия салон Vogue Vision

Потопена и аз в afternoon tea утопията, сядам на стола, посягам към чашата и очаквам Мартенския заек да ме покани…
“Ще пиете ли малко вино?”
… а Шапкаря да продължи с великолепие…
“Косата ви трябва да се подстриже.”

One thought on “Vogue Vision: драматизъм и мистика в сърцето на София

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s