най-добрите места за неделен брънч в София

Съботен брънч по време на карантина

Поне в един от дните през уикенда обикновено се отдавам на наивен хилеж с любими хора. Ставам, ободрявам се с душ и чаша кафе, слагам любимата миди пола и малко червило и отивам да брънчна с някоя приятелка. Как обаче се кара съботен брънч по време на карантина?

Ако и вашата събота е малко скучна и ви липсва това закуско-обедно време със сладко-солена храна, капучино или коктейли, съветът ми към вас е семпъл: не се лишавайте от него. Извънредните мерки наложиха промяна и в този режим, обаче тук ще приложа свежа алтернатива за съботен брънч.

неделен брънч в София

 

Първите стъпки за брънч се припокриват: ставам, ободрявам се с чаша кафе и един душ, суша косата и дори слагам малко масло в краищата за разкош. После посягам към миди полата и осъзнавам, че бойфренд дънките (или с такава кройка, или тези на гаджето – тук изборът и изцяло във ваши ръце и крака) са по-адекватно решение. След това си правя прическа. Не са къдрици, с каквито част от Instagram-а ми изглежда се събужда всяка сутрин, а по-скоро неперфектна опашка, на която разчитам за закачливо настроение. След малко цветен балсам съм готова: вдишвам любов, издишвам апетит и се обаждам по телефона.

Неделен брънч в София

След по-малко от час, в който добавям обеци към визията, поливам цветята, подреждам плочите по рафтовете и запарвам един чайник с насипна мащерка, получавам мечтания брънч у дома. Вече разполагам с богатство за сетивата:
> сандвич с поширани яйца с крема сирене, сьомга и йогурт къри сос
> киш с тичвички, фенел и карфиол
> гофрета с шоколад, крем с бисквити и банан
> торта с червен портокал, малини и ванилов блат
> мус от маракуя и бял шоколад с карамелизиран кокос

Сандвич с поширани яйца и сьомга

Единствено мимоза липсва, но вместо нея наливам малко чай от мащерка и се наслаждавам на менюто, което съм избрала. Ще го хапваме двама човеци, не се тревожете, лятното ми тяло ще бъде прилично.

Съботен брънч в София

 

Едно от предимствата на брънча в домашна обстановка е това, че мога да се смея силно, без да смущавам хората на съседната маса. Друго е, че мога да си кача краката на стола и да придържам купата с парчета гофрета, без някой да ме гледа с неразбиране. Мога дори да си нацапам носа с фантастичен шоколадов сос, докато бързам да излапам всичко. И това ще бъде окей.

Съботен брънч в София

За да получа тази експлозия от вкусове, телефонирах на любимците ми за съботен брънч в София: Wonderland Desserts & Cocktails. За съжаление в момента не можем да посещаваме тяхната страна на чудесата, но можем да поръчваме храна с бърза доставка, която wonderland-ци доставят директно до вратата ни. Поръчки от цялото меню се приемат всеки ден между 11 и 16 ч. и се доставят до час, а телефонът, който ви интересува, е 0888949869. Ще оставя тази информация да потъне 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s