Дизайнерска платформа Иван Асен 22

Усещане за дъга

Обичаме да цветоусещаме света, обичаме и да има капкообразност в непосредствена далечност от слънцето, защото после някъде се образува дъга. А ако в края на дъгата няма просто гърне с жълтици и леприкони, а цяла шепа пъстри нюанси, ефирни материи, ярки копчета, меки пискюли, твърди вълни, рапани и малко блинк, то това може да означава само едно: откриваме сезона на летните събития, при това по най-естетически издържания начин – с любимата дизайнерска платформа ИВАН АСЕН 22.
Добре дошли в “Усещане за дъга”.

български модни дизайнери Prototype 23

Prototype 23

Всички го изпитваме, нали? След свиването през последните месеци душите ни искат да се отпуснат и да полетят. След сивотата и страха, затвореността и апатията е време да разгърнем нова енергия, желание за движение, интензивни преживявания. И всичко това в много цвят, смели контрасти, ярки тонове, искрящи от желание за живот.

Yana Dvoretska designer

Блуза & панталон Yana Dvoretska // Илюстратор Цветелина Ценкова

“Усещане за дъга” води тази искра за живот с помощта на дизайнерите Георги Флоров, Динка Якимова-Касабова, Диляна Иванова, Радостина Клинкова, Милена Начева, Славина Петрова, Теодора Шуманова, Полина Сотирова, Симеон Атанасов, Анелия Антова, Юлияна Янъкова, лейбълите Ham& Eggs, Prototype23, Jar & Jam, nelmit, YOD by Yana Dvoretska, GIZDA, carevitsa, OFF Limits studio и аксесоари на Виктор Павлов, Калина Чанкова, Велислава Божинова, Катя Лазарова, Гергана Труканова и KENNA Jewelry. Като „нови имена” дебютират Диляна Чолакова и Илка Пейчева, дизайнер на Vintage Sofia. Гост-дизайнери от Германия са студиото за текстилен дизайн TUCHDRUCK JONAS & CLAUSZNITZER, които представят лимитирано количество изискани шалове с авторски принтове.

Александър Гергинов дизайнер

Туника Ham&Eggs // Фотограф Петър Тановски // Графична обработка Мелинда Маркова

За първи път през съществуването на ИВАН АСЕН 22 събитието съдържа както физическа изложба, така и дигитален каталог с всички модели и аксесоари, създадени специално за темата. Той залага на нов и изцяло артистичен подход за представянето на заснетите от фотографа Петър Тановски творби, при които фигурата, лицето на модела и фонът ще създадат усещането за рисунка, графично обработени от илюстраторката Мелинда Маркова.

Славина Петрова дизайнер

Рокля Славина Петрова // Илюстратор Пола Попова

Артистичната концепция включва и участието на модните илюстратори Пола Попова, Виктория Раданова, Александър Гергинов, Живка Дачева, Моника Маркова, Цветелина Цанкова, Ива Партъчева, Анелия Антова и Георги Флоров. Техните авторските им илюстрации ще откриете под формата на лимитирани принтове в пространството, както и включени в дигиталния каталог.

Георги Флоров дизайнер

Рокля Георги Флоров // Илюстратор Цветелина Ценкова

Най-новите колекции на гост-дизайнерите ни Росица Мршич (Македония) и Кренаре Ругова (Косово), както и лятната колекция на българското OFFLimitsstudio, ще бъдат представени в рамките на специални дизайнерски уикенди и също включени в дигиталния каталог.

Проектът се осъществява със съдействието на Столична община по инициативата “Солидарност в културата” #Солидарност_В_Културата и подкрепата на Посолството на Федерална република Германия в София.

Carevitsa дизайнер

Блуза & панталон carevitsa // Илюстратор Анелия Антова

Настройте се на жизнерадостни и свежи вибрации и маркирайте в календара времето от 15 юни до 15 юли, когато можете да посетите събитието на познатия адрес: ул. “Иван Асен II” 22.

дизайнерски лейбъл off limits studio

OFF Limits studio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s