коледно дизайнерско събитие на иван асен 22

SNOWear. Сняг, скреж, лед и кристали

Зимните дни са време за уют, което посвещавам на себе си и любимите форми на изкуство. Този месец очаквах/м малко неща с нетърпение:
> първи декември с отварянето на шоколадовия адвент календар от мама
> разпращането на подаръците към “Операция: Плюшено мече”
> съботните разходки с Натали
> срещата с Троянския балкан
> коледното дизайнерско събитие на Иван Асен 22

Казах ви, че са малко.

скици Полина Сотирова, Диляна Чолакова, Анелия Антова
скици Полина Сотирова, Диляна Чолакова, Анелия Антова

Всичко с адвент календара си тече по мед и масло, пардон, по какао и захар, подаръците за децата са изпратени, утре е събота и с Натали ще държим чаши с греяно вино по улиците на града, Троян ме очаква съвсем скоро. Нека сега ви разкажа как снегът може да се превърне в пухкав уют за носене, или казано с други думи…

… SNOWear – коледното дизайнерско събитие на Иван Асен 22

Дизайнер Анелия Антова Иван Асен 22
дизайн: Анелия Антова

Снегът и близките до него характерни зимни повърхности на скреж, лед и кристали са в основата на събитието. Материи, структури и форми са вдъхновени от различните агрегатни състояния на снега: от твърда пухкавост до топяща се прозрачност със зърниста или гладка текстура, от геометричната триизмерност на изсечени ледени блокове, от уникалния природен феномен на замръзналите вълни в Антарктида, от ледените хотели в Швеция и Финландия. 
Всичко това е усещането за СНЯГ.

Яна Дворецка дизайнер Иван Асен 22
дизайн: YOD by Yana Dvoretska

Студената изчистена гама от снежно и синкаво бяло през деликатни сини и синьо-сиви тонове е омекотена от топлите разноцветни светлини на полярното северно сияние. Скандинавският аскетизъм в архитектурата и дизайна е допълнителна инспирация с преобладаващи ясни минималистични геометрични форми. Същите се открояват и в стилизираните геометрични мотиви на десените. Традиционните шарки от типичните „норвежки” пуловери са интерпретирани в нови обемни плетива. Прозрачността е приложена в решителни изсечени гънки и плисета. Ситни чупки и нервюри са деликатни елементи, поставени на нетрадиционни места. 

Калина Чанкова дизайнер Иван Асен 22
дизайн: Калина Чанкова

В събитието участват модните дизайнери и лейбъли Prototype 23, Jar & Jam, Росица Мршич, nelmit, YOD by Яна Дворецка, OFF Limits, Динка Касабова, Инна Габровска, Диляна Иванова, Милена Начева, Славина Петрова, Радостина Клинкова, Полина Сотирова, Анелия Антова, Диляна Чолакова, Юлияна Янъкова, Илка Пейчева, а „снежни” аксесоари и бижута ще изработят Велислава Божинова, Калина Чанкова, Катя Лазарова, KENNA Jewelry, Гергана Труканова, Ярослава Бьıкова и Five Seasons.

Поради обстановката и за да се запази здравето ни, можете да уговорите индивидуални посещения с предварителна уговорка на телефон 0888399506, чрез имейл до nelmit@yahoo.de или със съобщение във Facebook страницата на Иван Асен 22. За всеобщо улеснение и визуална наслада, дизайнерските модели и аксесоари са достъпни във фото- и видеокаталога с участието на Ирмена Чичикова. Предстоят и специални дизайнерски уикенди: своите актуални зимни колекции ще покажат OFF Limits (5.и 6.12.) и Милена Начева (12.и 13.12.).

Иван Асен 22 концептуална дизайнерска платформа
дизайн: Vintage Sofia

Събитието се осъществява с подкрепата на Национален фонд “Култура” по програмата „Творчески инициативи” и в партньорство с австралийската компания KEVIN.MURPHY.

снимки: Петър Тановски
с участието на: Ирмена Чичикова
сет дизайн: Анелия Антова
стайлинг асистенти: Анелия Антова, Диляна Чолакова
коса: Станимир Барутчиев за Kevin Murphy Bulgaria
грим: Арина Митева
продукция на ИВАН АСЕН 22 концептуална дизайнерска платформа

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s