Брънч в Националната галерия в Лондон

5 правила за брънч в Лондон

Бих искала да започна с “в Лондон брънчът е на почит”, но това съвсем не е истина – в момента да брънчваш е тренди навсякъде. Когато отскачам до британската столица само за три дни, обикновено да бъда модерна не е топ приоритет в списъка ми, но понякога култът към храната успява да ме заведе в някои от най-посещаваните места за брънч в Лондон.

Най-добрите места за брънч в Лондон

След като вече съм правила това така наречено междинно хранене на гледки, над мостове, в жужащи квартали и в полупразни галерии, мога да ви споделя няколко насоки как, кога и какво да очаквате от един брънч в Лондон.

Как да брънчнем като лондончани?

Брънч в Националната галерия в Лондон

1. Бездънен брънч – да или не?

Преди да се сдобиете с маса на мечтаната локация, трябва да вземете само едно важно решение: дали искате да пиете повечко. Ако отговорът е ДА (а между момичета казано – в случая трябва да е ДА!), то най-добре да се насочите към място, което предлага bottomless brunch опцията. Ако сте запознати с нея, преминете към следващия параграф. Не сте? Ето инфо какво е бездънен брънч: буквалният превод идва от идеята да не виждате дъното на чашата си, тоест да платите фиксирана сума, срещу която да получите константно доливане на алкохолна течност, най-често пенлива /просеко/. Цената за bottomless brunch в Лондон варира между 15 и 40 британски лири, като в тази сума не се включва храна, а само час или два пиене “в границите на разумното”. Каквото и да означава това.

брънч в Soho Grind Лондон

2.парти маса

През уикенда да откриете нерезервирана маса в диапазона 11-16 часа е мъка дори в София. Положителната новина е, че в Лондон кафенетата, баровете и ресторантите, в които можете да сте модерни, са повече. Повече обаче са и хората, ето защо е добре да фокусирате мястото, където бихте искали да се нахраните, и да букнете маса за вашето “party of X” в него. Обикновено седмица е приличен аванс, но има и заведения, в които местните почитатели или китайските туристи действат с по-голяма преднина. Например за брънч в London Grind на London Bridge нямаше свободна маса за три съботи напред; за брънч в братското Soho Grind беше свободна още първата.

Съботен брънч в Националната галерия в Лондон

3. вкусови предпочитания

Без значение дали ще похапвате във fancy pancy локация на върха на The Shard, или ще изберете да сте до наконтените бабчета в Националната галерия, менюто все ще предлага едно и също: нещо с авокадо, поне две неща с яйца, някаква купа със смути, палачинки. Тренди съставки са чили към авокадото, силантро към яйцата и полупрозрачни резенчета репички към почти всичко, което се предлага. Ако имате специфични желания за храната, която ще консумирате, предварително прегледайте менюто – не навсякъде ще се съгласят да ви приготвят различно от описаните в картата предложения.

бездънен брънч в Сохо Лондон

4. минути са много

Следващото, което не трябва да забравяте: брънчът в Лондон не означава двучасова среща с приятелка, която не сте виждали от няколко месеца. Всичко се носи за бързи минути, очаква се и да се консумира за такива, за да се освободи маса за следващите гладни на опашката. Ако решите да останете и да си приказвате, редно е след капучиното, което сте поръчали (за да имате хубави снимки в инстаграм) с овесено мляко (за да сте готини; краве млякото е отживелица) да си вземете и едно коктейлче, докато запълвате масата.

бездънен брънч в Сохо Лондон

5. Сметката, моля

Финалната ви крачка е да не се притеснявате за бакшиша, защото на повечето места той е калкулиран допълнително като 12% към сметката ви.

Сега стискам палци Натали да прочете текста и да усети намека – редно е да обсъдим къде ще ни отведе гастрономическият туризъм след две седмици.

Най-добрите места за брънч в Лондон

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s