Замък Лекуреси - Албания

Албанска принцеса в замъка Лекуреси

Макар че класическата приказка повелява принцесата да бъде арабска, когато си имаш замък, си принцеса, нали?

Lekuresi Castle - Albania

Моят замък е в Албания, официалното му име е Лекуреси (Lëkurësi) и се намира в южната част на страната, над града Саранде. Построен е през далечната 1537 г., когато не са имали нужда от розови обувки с висок ток, но са имали нужда от високи крепостни стени, от които да има видимост към града и близките острови. Сюлейман Великолепни си е изградил доста свежо местенце и е факт, че има видимост както към бреговете на Ксамил, така и към пределите на Корфу.

Castle Lekuresi Albania

Изкачвам се по стълбите, за да ви покажа и аутфит отвисоко. Избрала съм рокля в онова бежово, което почти се слива със слънчевия загар на кожата ми. Мотивите са флорални, защото и самото ми настроение е цветно. Как няма да е, нали днес съм принцеса!

Замък Лекуреси - Албания

Наясно съм, че част от съвременните блогъри смятат за изключително важно да са подготвили предварително аутфитите, които да са съобразени с последните модни тенденции. За мен това е високопарен абсурд. Класиките ще си останат непреходни, а последните модни тенденции в днешно време са красива рядкост, тъй като така нареченото ретро се връща непрестанно през сезоните, просто придобивайки по-различни форми.

Албания замък Лекуреси, Саранде

Ще ви издам тайната, че тази рокля съвсем не е нова. Купих си я от Англия преди няколко лета и никога не съм я обличала. Реших съвсем безпричинно да я сложа в куфара, когато оправях багажа, с надеждата да се озова на романтична вечеря с гледка. Е, не вечерях тук, обаче ще се съгласите, че гледката бележи най-високи нива на романтичност.

Lekuresi castle in Sarande - South Albania

Ако се чудите защо косата ми е покъртително отнесена от някой вихър, или поне от морския бриз, то добре е да знаете, че личният фризьор на замъка него ден беше във ваканция, а желание за търсене на гребен нямах. В този ред на мисли ще ви кажа още, че дори най-прекрасната принцеса може да я (от)вее вятър на бял кон, ако няма чаровен принц, който да яхне коня и да се грижи за нея.

Замък Лекуреси - Саранде - Албания

Рокля Atmosphere
Чанта Mango
Обувки Next

Още за албанските приключения на тази принцеса можете да прочетете тук.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s