Coffee Lab by Prodanchin Sofia cafe with balcony

Fit+inch: размерът няма значение

Ако по някакво стечение на обстоятелствата сте имали гадже, което по някакво друго стечение на обстоятелствата сте успявали да завлечете във физически магазин за дрехи, знаете системата за по-успешно пазаруване: правите пируети между щендери и закачалки, от които взимате даден piece of clothing само в един размер и в крайна сметка го закупувате, без да прибягвате до услугите на пробната. Така при ново стечение на обстоятелствата гаджето може да дойде с вас отново, вместо да му се налага да лъже, че го боли коляното, усеща магнитни вълни или му става лошо от стелажи с червени обувки.

Coffee and wine lab by Prodanchin in Sofia balcony

След като е направила soldes в Париж през 2011, saldi в Милано през 2013 и десетки посещения в Primark на Oxford street през последното десетилетие, една жена се приучава на такъв тип успешно пазаруване.

Bulgarian bloggers lifestyle and fashion

Рокли и блузи в общия случай купувам лесно. За роклите държа да си паснем в раменете и да ме спечелят с дължината. Гледам да не са прекалено вталени; дори да се окажат с няколко сантиметра по-широчки в талията, се преживява, пък и можеш да си хапваш колкото искаш. Блузите са 00 за номерацията на J.Crew, всичко останало е от S нагоре. Ако е по-големичко, просто го наричаш оувърсайз и си свиркаш, така казваше баба ми (за свиркането, не за оувърсайз като термин в модата).

Bulgarian lifestyle bloggers

Полите могат да бъдат коварни. Или грабвам XS и евентуално връщам впоследствие, ако съм надценила колко точно съм фина, или залагам на S и евентуално после играя на труд и техника с фиби, безопасни игли, колани или USB кабели (ще си се аксесоаризирам както си искам, пък.). 

La Marzocco coffee in Sofia Bulgaria - Coffee and Wine Lab by Prodanchin

Отне ми обаче 7 години солидно шопингуване онлайн да стигна до правилния размер дънки. Филтрите за номерации обикновено задържат в себе си половината азбука, както и доста числа – някои с придружаваща буква, други солово – което винаги ме обърква.

Coffee in Sofia during the weekend

Тук е времето да си зададем въпроса дали всъщност можем да живеем без размера от етикета? Дали можем да се ръководим от нашата собствена и уникална форма на тялото? Fit+inch е място, където жените пазаруват според индивидуалните си размери, а дизайнерите и брандовете получават актуална информация за индивидуалните мерки на клиентите, за да могат да създават дрехи, които не са произволна номерация, с които стоят добре и стават на търсещия. 

Street style bloggers in Sofia

Всичко, което трябва да направите, е да въведете обмерни данни (това са обиколките на бюста, талията и ханша) и да отговорите на няколко въпроса за пропорциите на тялото ви. На базата на тези данни Fit+Inch ще предложи най-подходящите продукти за вашата фигура. 

Време е да проумеем красивата истина: точната дреха се носи със самочувствие, не с размера на етикета. 

Fashion and lifestyle bloggers based in Sofia

#stylenotsize

Снимки Lemouserat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s