Валенсия – нов аутфит и стари пазари

Испания винаги е била онова кътче в съзнанието ми, при което се завъртам, когато се чувствам прекалено сама, или пък когато навън вали прекалено силно. Испания винаги е приветлива, добродушна и отзивчива и знае точните съставки за необременен ден. След редица посещения на Барселона и Мадрид, в които съм безрезервно влюбена, този път самолетът ми кацна на летището във Валенсия.

valencia-puente-del-mar

В поредица от постове ще ви разкажа за градчето такова, каквото ще остане в това същото размечтано съзнание, за да ме топли със слънчеви спомени и горещи емоции цяла зима.

valencia-hotel-silben-puerta

Silken Puerta – Копринена Врата. Хотелът ни посрещна в 02:00 и, въпреки малкия час на денонощието, съвсем не спеше. Испанският живот тече на различни обороти и побързахме да превключим на тях. След бързо освежаване, вече криволичехме в унисон с улиците към MiniClub – едно от underground местенцата във Валенсия. Парти изживяванията, които си организираме с една организация в София, са на доста по-силно ниво, но и мини клубчето имаше няколко добри момента, например леденостудена Estrella и ремиксирани салса парчета. Останахме за няколко питиета, след което се запътихме обратно към копринените врати на зелената стая, за да се отдадем на красиви и енергизиращи сънища.

mercado-central-valencia

А следващия ден посветихме на непринудени разходки и вкусна храна. Ето няколко ключови места, на които задължително да обърнете внимание:

valencia-peunte-del-mar

Градината-парк Turia кръстосва целия град, а Puente del Mar (Мостът на морето) е един от основните мостове, които кръстосват самата градина. По-рано той е свързвал Валенсия с пристанището, а сега е обграден от палми и модни блогъри, които демонстрират усет към спортно-елегантния стил и разхождат красиви аутфити.

valencia-fruit-kinky-potion-portion

valencia-pintor-pinazo

Срещу Върховния съд ще видите парка La Glorieta и лабиринта от хоризонтални и вертикални клони – преплетени и заплетени. Природата показва своята върховна сила чрез няколко огромни дървета Ficus Macrophylla.

mercado central Valencia

Mercado Central, тоест централният пазар, се помещава във величествена висока сграда с история, датираща от преди повече от 100 години. Поне това успях да разбера от испанския вестник, който ми попадна сутринта. Работи всеки ден до междинните следобедни часове и е хубаво да станете рано, за да се насладите на цялата палитра от ароматни подправки, прясно изцедени плодови напитки, местни колбаси, сирена, маслини, плодове и риба.

valencia-city-walk

Аутфитът ми е селекция на любимата Мери от нейното магазинче Chica Boutique, което можете да откриете на ул. Парчевич 39. Очаквайте съвсем скоро и следващия ми пост с fiesta привкус!

valencia-ootd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s