Интимна среща с Милано

giphy

– Ама ти утре си идваш!

В главата ми звучеше много по-далечно. Тепърва имах толкова задачи, не знаех къде е хотелът, не бях принтирала билет за изложба, не бях избрала аутфит за миланските улици. А пред мен предстоеше дълга нощ с няколко часа музика и малко необходим beauty sleep. Въздъхнах за –мечтано и –мислено. Щях да го мисля на сутринта. Успокоих се.

milano-prada

Ето така заминах на самостоятелен уикенд в Милано. Единственият ми ангажимент там беше изложбата, наречена Women in Italian Design. Останалото бяха разходки, сладкиши и гледки на открито. Хубаво е, когато човек си е самодостатъчен, но на мен ми е нужен и град за компания.

milano-galleria-vittorio-emmanuele_

Милано ме посрещна малко намръщено, но удоволствието от самостоятелността и сладката неорганизираност балансираше впечатленията. Оказа се, че не съм пътешествала толкова сама от дълго време, може би преди да застъпи локалното затопляне, по времето на снежните морски столици и разни оксиморонни явления.

galleria-vittorio-emanuele

Corso Bueno Aires, Intimissimi – спомените се въртяха един след друг, а с тях и споделените сладки пръчки с Nutella. Упътих французойката, живееща в Дания. Обикновено французите се обиждат, когато доловиш акцента им в замаскирания английски, но тази беше приятна и се разбрахме с позитивност по диагоналите, чак до via Brera.

Един ден в Милано

Cappuccino, Duomo, Vogue Italia, Prada, Gucci, Silvian Heach, La Triennale di Milano, vino bianco.  Вече знаете всички важни понятия, за да преживеете един хармоничен ден в модната столица.

milan-prada_milano-shopping

Превеждам ви през моето пътешествие и си пожелавам ново такова съвсем скоро!

milano-airportmilano-vogueitaliamilano-duomo

Xx,

Лилия

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s