Matcha Latte Parallel 43 Sofia vegan cafe address

Parallel 43 или къде ще ни откриете до Коледа

Както знаете, постите наближават, а с тях и търсенето на онези така модерни през последните години веган изкушения из любимата София. Затова ви подаряваме новото си откритие в тази област, а именно изцяло авторското райско кътче Parallel 43.

Matcha Latte in Sofia Bulgaria

Не знаем за вас, но ние чакаме постите с вълнение, защото винаги са повод за ограничаване на ежедневните хранителни  нагласи и отваряне към нови, многобройни ястия и продукти. Градът ни напоследък се напълни с възможности от този тип, но Parallel 43 e малко по-особено пространство, чийто уют трудно се намира из претенциите на повечето софийски кандидати.

Матча лате в София

Освен ориентирано към постещите и постоянните привърженици на растителния хранителен навик, кафенето създава и изключително сладки предложения за консумиращите мляко в универсалния му вид.

матча кафе в София

Нашите избори се оказаха правилни за вкуса ни, затова с радост ще ги споделим. Започваме с най-важното – кафето! И още тук останахме очаровани, тъй като местенцето ни предложи прекрасен вариант на нашумялото матча лате. Тази сутрин заменихме кофеина от кафените череши със зелен чай от високо качество и въобще не съжаляваме.

Parallel 43 vegan pancakes

Обикновено и двете не сме фенове на ранните, че дори и ранно-късните закуски, освен ако не сме някъде по света, където си е грях да не опиташ нещо ново, но в случая и на тази си традиция изневерихме. Неизбежно беше.

Vegan food in Sofia Bulgaria - Parallel 43 cafe

Банановите палачинки с мед и пресни плодове се оказаха позитивното начало на деня, от което имахме нужда. Тиквеният тарт с козе сирене не остана по-назад, изяде се до последната хапка! С нетърпение чакаме идния уикенд, за да опитаме и от останалото творчество на кухнята 🙂

Best vegan food in Sofia Bulgaria - Parallel 43 адрес

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s