Bulgarian designers - Radost Klinkova

M-m-m!…Melting like Chocolate

Какво би била Коледа без омайващите сетивата ни и извикващи усещането за уют и топлина зимни аромати като тези на греяно вино, карамел, канела и разбира се, ШОКОЛАД? Нашето сестринско дуо пита, а отговор ще получим в шоурума на ИВАН АСЕН 22.

Bulgarian designers - Radost Klinkova - Иван Асен 22

В това, че шоколадите днес са толкова цветни, ще ни убедят създадените специално към вкусната тема произведения на дизайнерите от екипа на ИВАН АСЕН 22. Те ще приканват да „вкусим” интерпретираните в цветове и материи нови естествени и екзотични съставки: куркума, бъз, люта чушка, салвия, кокос, мед, липа, цветя, бадеми, карамел, годжи бери. Звучи омайващо, нали? Вълшебното какао ще присъства в дизайнерските облекла и аксесоари под формата на шоколадови нюанси от тъмен през млечен до бял шоколад, съчетани с капучино, канела, карамел, билки и подправки.

Bulgarian designers - Prototype 23 - Иван Асен 22

Prototype 23

Модните дизайнери Георги Флоров,  Росица Мршич, Диляна Иванова, Динка Касабова, Инна Габровска, Славина Петрова, Милена Начева, Радостина Клинкова, Юлияна Янъкова, Мая Каранешева, Ива Григорова, Мария Попова, лейбълите Ham & Eggs, Prototype 23, Jar & Jam, nelmit, MINTY, GIZDA by Katya Lozanova, YOD by Yana Dvoretska и бижутерите Калина Филчева и Яна Ацевска (гост-дизайнер от Македония) се вдъхновяват от различните качества на шоколада.

Bulgarian designers - Radost Klinkova - Иван Асен 22

Детайл, който стои някак си “нелогичен”, но се вписва добре в кройката и променя не силуета, а самото излъчване на дрехата.” – Радост Клинкова

Ще видим интерпретации на класическото каре и различен тип макро райе със строга  и нестандартна геометричност. Те могат да бъдат в монохромна посока, да създават нов тип тъкан чрез сплитане на отделни раирани или карирани ленти или да са цветни, експериментални, пикселизирани, тип пачуърк.Bulgarian designers - Prototype 23 - Иван Асен 22

Обемът на шоколадовите блокчета подава идеи за нов тип ватирани повърхности или отделни участъци, докато променливата му структура постявя начало на нови силуети и форми. Така, както стабилното, твърдо блокче шоколад може да се стопи, да се разтече и да премине в друго състояние, така и формата на дрехата може да се „обърка” и да премине от твърда в мека, от плоска в обемна, от ясна и геометрична в размита и органична.

Иван Асен 22 - Bulgarian designer - Jar & Jam

„Колаж, от който е изрязана част, която става самостоятелна композиция… пъзел, който не е завършен или е сгрешен умишлено. Линеарно и плътно, класика и поп, спорт и романтика, еклектично представени с интересен дизайн.” – Наталия Живкова, „Jar & Jam”

Съучастници в шоколадовото изкушение ще бъдат Bellini-то на SeeWines (М-м-м, просеко с праскови!) и специалните картички от шоколад с мотиви от коледната фотосесия.

Bulgarian designers - Georgi Gogo Florov - Иван Асен 22

Събитието ще продължи от 6 до 22 декември, като се очакват още дегустационни вечери, дизайнерски уикенди, благотворителни акции и лични срещи в пространствата на Иван Асен 22.

М-м-м.. Да, готови сме да се разтопим от удоволствие!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s