Митко Дамов София

Утопия II. Мимикрията и Митко Дамов

За последен път се чувствам красиво жива и предизвикана да се окъпя в Chanel, да се облека в черно и да сложа червеното червило без пошлост, без принуденост и без неудобство.
Будоарът на надеждата.
Това бяха през годините ревютата на Митко Дамов.

Митко Дамов София

Бясна съм. Как се говори за утопия, когато живееш в държава, в която след 100+ дни и нощи на протести нищо не се е променило. Как се говори за утопия, когато живееш в държава, в която след 100+ дни и нощи на протести изкуството и неговите чеда са ангажирани с политическата пропаганда по-жадно от управляващите. Бясна съм. Как се говори за утопия, когато над 20 години даваш шанс на една държава, в която промяната е само отвън. Как се говори за утопия ли? Трудно. А най-големият ужас на тези, които се престрашат да говорят, е да не бъдат чути.

– Натали
Митко Дамов вип дефиле

Творците винаги имат избори. Точно такива избори, каквито имаме аз и вие. За живота, за проектите, за радостта, за останалите, за бъдещето. Ако вместо да се понесеш по течението, предпочетеш да твориш красота, с която да всяваш надежда, да демонстрираш ценности, да защитаваш вяра и да заявяваш позиция, значи си направил правилния избор. Митко Дамов е творец с правилен избор.

Митко Дамов София

През последните години октомври се свързваше със стриктно гледане на метеорологична прогноза и поглед към онази дата, на която ще се проведе Ревюто на годината. На тази дата с Натали изваждахме по някое хубаво аутфитче от гардероба, тук-там слагахме високи обувки и с вълнение се отправяхме към пространствата, които Митко Дамов и неговият екип преобразяваха в простор на въображението. Винаги с вълнение си обсъждахме каква ли ще е музиката, как ще блестят моделите, дали Митко ще носи мокасини и какво ще ни каже, дали Марги отново ще надмине очакванията ни за шик, какво ще си пийнем и коя от двете ни ще пише материала после.

Митко Дамов Vogue Vision

Обикновено това бях аз. Всички, които си изкарвате хляба с писане, знаете, че невинаги е лесно. Понякога липсва инспирация, понякога тя е там, но думите се крият, понякога и те са там, но чувстваш, че са грешните. Днес не ми липсва вдъхновения и зная правилните думи. За Митко Дамов винаги съм ги имала.

Митко Дамов

Слагам ръка на гръдния кош и приклякам с къртси.

VIP DEFILE “UTOPIA II”. Мимикрия. THE LAST SHOW беше краят и е новото начало.
Първата Утопия показа проблемите в обществото такива, каквито ги вижда Той. Втората Утопия беше апотеоз на всичко от първата.
Първата Утопия успя да внесе капка баланс за нас. Втората ни разклати и после ни събра с все кураж, ярост, ропот, надежда, бунт, възхвала, огорчение, наслада. Никога с примирение.

Vogue Vision Митко Дамов

Митко Дамов и неговите ангели за последен път ни довериха своята магия, а нетърпението им най-сетне надделя. Utopia Vol.2 се изля пред очите ни с обичайните перфекционизъм и елегантност, които Митко Дамов от години демонстрира по време на смелите си дефилета. За пореден път екипът зад Vogue Vision създаде нова реалност със своя творчески синкретизъм, събиращ едновременно красотата на материите, музикалния гений на Абел Корженевски, усещането за движение, светлината към непознатото начало и финала на познатия край. Обстоятелствата около модната гала свидетелстваха още по-силно за необходимостта от нейното случване. Трябва да пазим творците си, трябва да подкрепяме творчеството им, трябва да ги слушаме, защото без тях няма кой да говори за тази така далечна утопия.

– Натали
Митко Дамов UTOPIA II

Митко сподели, че се опитва да се затвори в себе си, за да си даде нов тласък. Ние му споделихме, че го пускаме с радост и за добро. Не считаме, че тук го заслужаваме, но сме му благодарни, че въпреки това не се отказа от нас толкова дълги години.

Имайте позиция и я отстоявайте. Това е и нашият апел. Благодарим.

Utopia II by Mitko Damov

One thought on “Утопия II. Мимикрията и Митко Дамов

  1. Нико Тонев says:

    Снимките дори не се доближават до това, да предадат атмосферата на събитието…беще приказно, цветно и зареждащо! Глътка въздух по време на пандемия и креза на свободата! Браво на екипа, осъществил евента!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s