Меден ритъм в Иван Асен 22

Вчерашният ден беше любопитен и галеше с топли нюанси на мед и аромат на сладък трюфел. Така дизайнерската платформа ИВАН АСЕН 22 откри предпремиерно врати, за да покаже събитието “Меден ритъм” и новата съавторска колекция на общо 25 дизайнери от своя екип.

Рокля Rosica-Mrsik

Неслучайно заглавието на тазгодишната предколедна тема е на български: „Меден ритъм” се заиграва с двойното значение на думата “мед” и превръща медните пити и пчели в авторски принтове и мънистени бродерии върху меки палта и облекла в карамелени и канелени цветове: сладки, вкусни и ароматни, точно каквито искаме да усещаме за коледен уют и топлина.

Рокля Динка Касабова

Металическият блясък, гъвкавостта и възможностите за различно формообразуване на медта като метал водят до поли и горни части с изненадващи детайли и триизмерни ефекти. Медени бижута с органични или строго геометрични форми допълват авторските колекции.

Обеци TRUKANA Jewellery

Пръстен KENNA Jewellery

Цветовата гама на темата обхваща не само златистокафявия цвят на меда и червеникаво-оранжевите нюанси на медта, но и тези от зеленикаво-тюркоазената гама на патината, образуваща се върху медта при окисляването й: петролното синьо и зелено, ръждивото кафяво, допълнени с индустриалните цветове на сивкав бетон, цимент, графит.

Тениска и пола Jar & Jam

Рокля Георги Флоров

Извивките на медните духови инструменти пък ни повеждат в епохата на джаза, а музиката на Сачмо, ритъмът и емблематичният стил на 20-те години са допълнително вдъхновение за дизайнерите.

Палто GIZDA, пола nelmit

Топ и панталон Полина Сотирова

Брошка Виктор Павлов

Интериорът е дело на Диляна Иванова и ви обещаваме, че ще се сгреете, ако потънете в пространството.Акцент в интериора пък са модните илюстрации на Александър Гергинов, вдъхновени от темата и създадени в златисти и медени тонове и съпоставящи нежни акварелни участъци с контраста на наситени тъмни цветове.

В рамките на цялото събитие можете да откриете създанията на модните дизайнери Георги Флоров, Росица Мршич, Диляна Иванова, Антония Райчева, Динка Касабова, Инна Габровска, Радостина Клинкова, Милена Начева, Славина Петрова, Юлияна Янъкова, Симеон Атанасов, лейбълите Prototype23, Jar & Jam, nelmit, OFFLIMITS Studio, carevitsa, YOD by Yana Dvoretska, GIZDA by Katya Lozanova. Бижутата са на Виктор Павлов, Велислава Божинова, Гергана Труканова и KENNAJewellery. Дебют правят Полина Сотирова, Анелия Антова и Krenare Rugova, дизайнерка от Косово, завършила Parsons School of Design в Ню Йорк.

Рокля Славина Петрова

Яке Анелия Антова

МЕДЕН РИТЪМ на едноименния адрес, ул. “Иван Асен II”22 ще трепти до 22 декември и е просто задължително да го посетите. Не пропускайте и допълнителните дизайнерски уикенди, които ще надградят колекцията: 7.-10.12. Росица Мршич (Македония), 14.-19.12. Кренаре Ругова (Косово/Ню Йорк), 20.-22.12. Милена Начева.

фотограф: Петър Тановски
модел: Аля Петерсон
грим: Арина Митева
коса: Боряна Делчева
стайлинг асистенти: Карина Алексиева, Мирослава Рачева, Стефани Гергова
локация: DOZA Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s