Еко подаръци за Коледа

Екоподаръци & подаръци с мисия за устойчива Коледа

Всяка година идва онова на пръв поглед приятно, но на второ четене трудоемко занимание: да купим перфектните коледни подаръци. Не знам при вас как е, обаче при мен цялото суетене се усеща по-скоро като задължение от доста години. За този празничен сезон реших за всички любими човеци да купя екоподаръци или такива с кауза. Така знам, че хем съм отметнала задължението, хем съм сторила мъничко добро, хем и близките, които получат даровете, ще се чувстват част от него.

Ето го списъкът ми с екоподаръци или изненади с мисия за устойчива Коледа 2020. Искам предварително да се извиня на близките същества, които ще видят материала и няма да са експлицитно изненадани, щом им поднеса подаръците. Реших да поставя общото благо над нашите междуличностни отношения и се надявам да ми простите.

Еко подаръци за Коледа

Грижа за мече

Нали знаете какво казват: мечешката усмивка е точно обратното на мечешката услуга. Ето защо с Натали си подарихме грижа за мече за Коледа. Разказвам.

За последните 10 години броят на мечките е намалял наполовина. Това означава 50% по-малко малки меченца, майки мечки, баби меци и големи мечоци, а това пък означава тъжни новини за природата и кръговрата на живота, който Елтън Джон възпява.

От WWF Bulgaria сформират °Спасителен мечешки отряд°, който да помага при спешен случай на осиротяло мече, пострадала мечка или такава, която навлиза в населено място. Можете да подарите грижи за мече от името на близките си, като дарите сума еднократно или изберете опцията за месечно дарение.

подари грижа за мече за Коледа

Настолна игра Wheelville

Ако пък другарчето си пада по настолни игри, можете да му вземете и WheelVille – първата настолна игра на WWF в България с кауза. Част от средствата за нея веднагически отиват към програмата заопазването на кафявите мечки в България, тоестне ви я препоръчвам само защото моя илюстриран лик краси (скромна съм, ъхъ) една от картите на кметовете на Wheelville града.

настолна игра ввф еко подаръци за Коледа

Ear candy / Музика за ушите

Нека не забравяме българските творци, които отделят време, вдъхновение и вълнение и не спират да произвеждат красоти за нашия стилен бит и градски аутфит… или пък беше обратното? Forget-Me- Not е български бранд за бижута, при който ще откриете Не-Забравими ръчно изработени обеци за Нейното ухо. “Тя” може да бъде сестрата, мама, приятелката, която се премести в Барселона или онази силна и независима жена, която винаги е готова да ви се усмихне и да ви поднесе едно нежно рамо за опора в живота. Ако търсите последната, е добре се обърнете към огледалото, а след като така и така ще се гледате в огледало, то по-добре да е с обеци в цвят целувки с кристална захар на ухото.

#подкрепетебългарското

Шоколад “Ти си моят герой” от Гайо & Timeheroes.org

Знам, че не е нужна допълнителна причина да (си) купите шоколад, но все пак чуйте тази: шоколадите на Гайо за Timeheroes.org не само са супер вкусни (все пак Гайо шоколад, дъъ), но и са с мисия. Всеки закупен такъв помага на Time Heroes да продължават да бъдат и да търсят героите, от които толкова много същества имат нужда. “Ти си моят герой” пристига в две разновидност – млечен и черен натурален. Не можах да взема решение коя опаковка ми допада повече, затова накупих и от двете по… да кажем доста. Можете да вземете шоколадите от Кашон от Harmonica или от избрани магазини на Фантастико, списъкът е тук.

ти си моят герой шоколад гайо тайм хироус

Бандитски календар

Бандата на 1500-те пак е избухнала със супер сладурски календар за новата година, а главните герои в него са кучовци от приютите в Богров, Сеславци и Слатина. Закупих 5 календара и ги раздадох още преди официалните празници, точно толкова готини са.

Щуротиите на “Оле Мале”

Майко мила, ако знаете само колко неща открих при тях. “Те” са мацките зад Майко мила back 2 back с майките на деца с увреждания. Абсолютно трябва да ги подкрепите, защото всяка майка е преди всичко способна и талантлива жена и е редно да не го забравяме.

#girlpowerforthewin

ole male podaraci za koleda malinovo vino

Картички от <Редом с коте>

Без картичка с чукотевично пожелание може, но не бива. А тези на Редом с коте (има и с кученца, бележка на блогъра, който принципно не харесва котки) помагат на бездомни животинки и свършват бързо, тъй че ви съветвам да се ориентирате със светкавичка скорост към най-близкото местенце, в което се предлагат, и да си наберете от коледната селекция. Ето и списък с тях.

Устойчиви еко подаръци за Коледа Редом с Коте картички

Имайте весела Коледа и бъдете добри.

One thought on “Екоподаръци & подаръци с мисия за устойчива Коледа

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s