коктейли с хендрикс джин

Gin Craze 2021. 4 коктейла с джин

Когато дните станат по-дълги, а домът добие ухание на нарциси, човек може да бъде спокоен: идва пролетта, а с нея започва и пиенето на джин. И докато зимата ми беше посветена предимно на ромове и битери, и многобройни затоплени вина, този сезон отстъпва място на пухкави облаци и причудливи коктейли.

Коктейл с джин и сок от бъз

Gin Craze ерата, позната на редица британци назад във вековете – а и на нас с Натали – днес стартира в домашна обстановка. За пореден път от 5L Speakeasy Bar ме забъркаха в приключение по забъркване, този път на коктейли с джин.

5L Speakeasy bar Sofia cocktails

Главен герой в урока по миксология е джинът Hendrick’s. Любопитен факт е, че освен хвойна и други благини, типични за повечето джинове, които съм дегустирала, за Hendrick’s са характерни инфузии на краставица и [внимание!] нашата българска роза. Да, съвсем сериозно.

Каня ви да надникнете в този необичаен свят и ви съветвам да се въоръжите с лист & химикал или отворен note на екрана, за да си запишете чинно рецептите. 

Hendrick's Lunar джин

Cucumber Lemonade

Тази лимонада с краставица е лека, свежа и семпла. Супер е да си я пиете както сами на балкона, така и на градинското парти, на което се надяваме скоро да имате свободата да присъствате.

5л бар София

Съставки:

1 част Hendrick’s джин
1 част фреш от лимон
1 част захарен сироп
3 части сода
лимонада с краставица и джин

Tiny Martini

За Martini-то може да се изпише доста, но по-важно е да се изпие доста, за да се разбере коя е вариацията на този коктейл, която предпочитате. Ето какво предлагам днес: Мартини с джин.

Мартини с джин

Съставки:

6 части джин Hendrick’s
1 част сух вермут

Джин мартини

Midsummer Spritz

Какво по-пролетно-лятно от шприц? Във всяко мехурче от тази напитка (а в нея има много, знаете; ако не знаете, вижте ми снимката) се усеща една ведрина, присъща на месеците, в които навлизаме. Midsummer Spritz се прави с джина Hendrick’s Midsummer Solstice – закачливото и флиртуващо превъплъщение на Hendrick’s.

Midsummer spritz with hendricks gin

Съставки:

1 ½ части джин Hendrick’s Midsummer Solstice
¼ част ликьор от бъз
2 части пенливо вино
1 част тоник
краставица и портокал

Hendrick's midsummer solstice джин

Moonlight Buck

Гвоздеят в програмата e Hendrick’s Lunar Gin – джинът, вдъхновен от нощните цветя, които се държат по различен начин под лунната светлина. За всички нощни създания прилагам и рецептата на коктейл Moonlight Buck.

джинджър ейл коктейли с джин

Съставки:

50 мл Hendrick’s Lunar Gin
150 мл джинджър ейл
15 мл фреш от лимон
краставица и кора от лимон

За ваше здраве 🙂


А като така и така сте тук, можете да зачетете и…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s