5L Speakeasy bar Sofia Bulgaria

Speak:easy & малка черна рокля за коктейли

Напоследък само си търся повод да облека една от многото черни рокли в гардероба и най-сетне на хоризонта има такъв! Утре, 2 февруари, 5L Speakeasy Bar става на 4 години. Време е за празненство.

5L Speakeasy bar Sofia Bulgaria

Вероятно сте запознати с историята на speakeasy баровете: възникват през Сухия режим в Щатите. Тогава алкохолът е абсолютно забранен, народът обаче иска да си пийва (разбирам го) и именно за да може да си пийва, започват да се създават скрити барове и клубове. Достъпът до тях е чрез тайна парола, която се прошепва тихичко от доверена уста към доверено ухо, за да не стига до недоверената ръка на закона. Само в Ню Йорк по онова време има над 30 000 speakeasy барове, как ви звучи това?

Angostura bitter rum

Speakeasy баровете във времето, в което ние живеем, започват да се свързват не само с нетипичен способ за достъп, но и със супер коктейли. В София преди 4 години отвори врати първият такъв бар и още си спомням как звънях по телефона да питам ще благоволят ли да ми кажат паролата, за да можем със Сис и Диди да ходим да пийнем по някой коктейл.
Събрали сме се днес, за да си говорим за 5L Speakeasy Bar 🐓

битер ангостура коктейли

Утре, 2 февруари, Петелът става на цели 4 години и ще празнувам заедно с тях – както с някоя little black dress, така и с 4 различни коктейла с битери и ром Angostura, които посланикът на марката Daniyel Jones ще ме научи да забърквам. Коктейлите, които ще миксираме заедно, са Orange Daiquiri, Amore Amaro, Espresso Grog and Island Manhattan (лично аз подготвям небцето си най-вече за Amore Amaro), всеки един в комбинация с битери Angostura и ромове Angostura Reserva, Angostura 5y, Angostura 7y, Angostura 1919 и Angostura 1824. Бързам да кажа, че това означава още ексклузивно дегустиране и на какаовия битер, и на 2 вида супер-р-ром Angostura.

Speakeasy Bars in Sofia Bulgaria
5L Speakeasy bar angostura bitter

Не зная дали и вие имате черна парти рокля, която копнеете да си сложите, но зная, че положително и вие можете да имате коктейли, като поръчате Home Mixology Cocktail Set-a. Повече инфо за онлайн събитието и за сдобиването с всички съставки има тук. Насочете се натам, че не е културно да си пия сама…

Cocktail with Angostura bitter
best speakeasy bars in europe 2021

One thought on “Speak:easy & малка черна рокля за коктейли

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s