Аутфит на деня: Мери Попинз в Лондон

Saint Paul's Church Yard

Винаги с открита гордост съм споделяла, че Мери Попинз е любимата ми героиня. Но не Мери, която Джули Андрюс пресъздаде с финес във филма, а Мери от книгите, която вълнуваше детското ми съзнание с мисли за модерни аутфити, суета, любов, гордост, мъничко високомерие и много кокетност.

Мери Попинз - Лондон London Troops War Memorial

Днес, 20 години по-късно, чудатата гувернантка все още ме кара да се вълнувам. В ежедневието ми, в което доминират модерни аутфити, наивна суета, любов, гордост, мъничко високомерие и много кокетност, Мери Попинз внася мисли за детското ми съзнание и онази неприкосновеност, която съм заключила в него.

Royal Exchange - London
Улица Черешова

Щом зачетете книгата, има голяма вероятност да пожелаете да тръгнете по стъпките на Мери Попинз в Лондон.  Ако търсите номер 17 на улица Черешова, а повече от сигурно е, че ще го потърсите, то добре е да знаете, че в истинската карта на столицата всъщност няма такава улица. Тя е плод на авторското въображение на Памела Травърз, но аз обичам такива плодове и ги доразвивам в пространствата около себе си. Ето защо откривам нови черешови улици и ви пренасям от тях чак до Лудгейт Хил – мястото, където стои Жената с птиците и продава пликчета с трохи по два пенса.

Fenchurch Street London

Разходка по Лудгейт Хил

Посещавала съм Лондон десетки пъти, но никога не се бях разхождала около катедралата Сейнт Пол. Макар да съм обикаляла Сити заради музикални мероприятия, летни коктейли на десния бряг на Темза и винтидж магазини, катедралата винаги е оставала в далечината и единствено куполът ѝ е стигал до мен.

двор на Катедралата Сейнт Пол - Лондон

Катедрала Свети Павел Лондон - Лъдгейт Хил

Пристъпвам с безшумни стъпки с нова рокля и съм много елегантна. Час по час се оглеждам във витрините, само за да се уверя, че косата ми не стърчи, а плисетата на роклята са точно толкова добре пригладени, колкото приляга за една такава градска обиколка. Любувам се на отражението си и се чувствам точно като Мери Попинз, която е много суетна и обича да е тип-топ.

Всъщност и двете сме дълбоко убедени, че винаги изглеждаме така.

Ludgate Hill London - Лудгейт Хил Лондон

С любов и благодарности към Мери и онази къща с розова врата в Челси, която е вдъхновила цялата история,

Лилия

Лондонско Сити - Сити, Лондон

Рокля Darcy Pink & клъч Origami Pink – всичко от Attitude157

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s