Marktplatz - Stadtmarkt in Basel, Switzerland

Есен в романтични цветове

Знаете какво се очаква от една есен: жълто, червено, оранжево, кафяво, бежово, каки, малко зелено и всички възможни вариации между тях. Моята есенна приказка обаче е малко по-романтична и доста по-различна.

Marktplatz - Stadtmarkt in Basel, Switzerland

В дежурния за Pantone colour report фигурират пет класически цвята, които да служат като Акт 14 за постройката на един аутфит през есен-зима 2018. Това са:

Sargasso Sea
Саргасово море – безгранично и бездънно синьо
Tofu
тофу – бял крем
Almond buff
жълто-бежов бадем – приглушен натурален цвят между жълто, бежово и кафяво
Quiet gray
тихо сиво – дискретно меко сиво
Meerkat
сурикат (да, четете правилно!) – лъскаво кафяво, адаптивно и топло

Marktplatz Basel market square

Тези специфични, но все пак непреходни нюанси се комбинират лесно както помежду си, така и с редица други цветове, ето защо предотвратяват всяка “олеле-нямам-какво-да-облека” ситуацията.

Тъй като карам коледен пост, избирам директно тофу за основа. Чандлър Бинг би запитал какви точно хищни бадеми поглъщам, но истината е, че кремообразното бяло е супер за тена на кожата ми, поне аз така го виждам, затова изваждам пуловера с поло яка… от гардероба на Натали… и го обличам. Оферта си е да имаш сестра.

Coffee at Marktplatz Basel Switzerland

Пастелното розово не фигурира в тренд прогнозата за есен 2018, но е част от нежната палитра, с която някои девойки се свързват цял живот. Съвсем няма да си кривя душата, че макар моите стая и въображение да са в лилаво, розовият цвят има специално място в сърцето ми. Ето защо приятелките непрестанно ми изпращат бледорозови предложения за дрехи, обувки, палта, чанти, бижута и аксесоари, а аз доказвам, че им имам доверие, като ги купувам. Доверявайки се на самата себе си, се сдобих и с този розов панталон с kinky панделка. Тази година преоткрих моделите с дължина над глезена и свободна кройка, може би именно заради мечтателните панделки на талията и фриволността на движение, която ми гарантират. Акт 15.

Marina Hoermanseder pink small bag

Какво липсва за Акт 16 и разрешение за излизане по улицата? Чифт удобни маратонки, защото есента може да бъде и спортна, както и малка кокетна чанта, защото спортът може да бъде и елегантен.

Добре ли ви звучи моята есен в романтични цветове?

Marketplatz Basel address

Ето откъде се сдобих с всички парчета от строежа:
Пуловер: United Colors of Benetton
Панталон: Pull & Bear
Маратонки: Le Coq Sportif
Чанта: Marina Hoermanseder

Локация: Marktplatz, Базел, Швейцария

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s