Vogue Vision Mitko Damov 2019 Karl Lagerfeld tribute

Timeless Beauty / Karl Lagerfeld Tribute

Когато видя мама наскоро, Петър Жерков ми каза: “Спокойно, Лилия, ти ще остарееш красива.”

И е напълно прав.

Timeless Beauty - Karl Lagerfeld Tribute - Kinky Potion Portion blog

Развълнувана и с червило, в понеделник вечер елегантно кръстосах крака в City Stage, за да се насладя на една от ежегодните черешки в тортата на Sofia Film Fest – първата прожекция на заглавието в програмата, посветено на мода. Този път то е “Timeless Beauty” на Деян Парушев, като за поредна година организаторите на фестивала обединиха сили с Митко Дамов, който ни поднесе своето безупречно VIP défilé след прожекцията.

Timeless Beauty

“Вечна красота” (“Timeless Beauty”) не е просто филм за мода. Това е филм за различната мода. Режисьорът Деян Парушев ни пренесе на три континента, за да ни докаже колко красива може да бъде старостта.

Mitko Damov Sofia Film Fest 2019 City Stage

В сърцето на противоречивата модна индустрия стандартите за красота са на пиедестал. На удара на обществото, вманиачено на тема “младост”, отвръща нов тренд за друга красота и друга мода, която следва изключения, а не норми. Катрин Лоеве е “открита” на 57. Ясмина Роси продължава да бъде модел и на 60, като държи косата си бяла и отказва да прави изкуствени подобрения по тялото си. Филип Дюма тепърва започва кариерата си на модел на 60. Всички те са красиви, всички те имат жаждата за живот и именно тя е онова, заради което от снимките им да струи младост.

Timeless Beauty Deyan Parouchev movie - Bulgarian directiors fashion movies

Гледам я моята мама, която също не боядиса косата си, и наистина съм спокойна, че красотата ми няма да се загуби. Подобно на енергията, тя само ще премине от един вид в друг. Тялото ми ще остарее, но съзнанието ще се подмладява.

Défilé VIP / Karl Tribute

Vogue Vision by Mitko Damov

С ръка на сърцето ви казвам, че VIP дефилетата на Митко Дамов са любимото събитие от блогърския ми живот. По време на тях по най-възхитителен начин бивам потопена в магията на модата. Случи се с Живанши, случи се под звездите, случи се в компанията на Ари Сет Коен и модата му за напреднали. Този път е още по-близо до сърцето ми, тъй като е посветено на Карл Лагерфелд и финеса, с който този човек работеше за Chanel. За съжаление модата никога няма да бъде същата.

Vogue Vision Mitko Damov 2019 Karl Lagerfeld tribute

Благодарности на мама, че отказва да боядиса косата си, че е толкова красива с дълбоките си очи и че ме разсмива все повече с всяка изминала година. Благодарности на Митко Дамов за финеса, с който работи за Vogue Vision и La Biosthétique. Благодарности на Маргарита Трифонова, че умее да носи перли и да кара колело с еднаква грация. Благодарности на Натали Дакова, че споделихме и това VIP Défilé.

Речта ми приключва така: за вечната красота не са ви необходими алхимици и философски камъни. Нужно е само да сте ентусиазирани, че остарявате. Бъдете!

Vogue Vision Mitko Damov defile VIP Sofia Film Fest

“Вечна красота” на Деян Парушев можете да гледате на 17 март в Дом на киното и на 18 март във Френския институт.


Снимки: Буря Пандова, личен архив

One thought on “Timeless Beauty / Karl Lagerfeld Tribute

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s