Fashion Night Out: Hubert de Givenchy & Vogue Vision

Една вечер по женски си я представяме така: мода + коктейли.

Точно такъв микс ни се случи съвсем скоро и нямаме търпение да ви разкажем за него.

За шеста поредна година София Филм Фест ни потопи във филмовото изкуство, като му добавя онази скицирана нотка, изразяваща стремежа за красота: модата.
След като по време на миналото издание на фестивала присъствахме на събитието, обединяващо наследството на Alexander McQueen и прическите на Митко Дамов в НДК, и тази година с kinky аутфит и прекрасно настроение се оправихме ДНК – пространстовото за съвременен танц и пърформанс, за да се потопим в магията на Givenchy.

Модното соаре се откри с късометражната продукция “1.5 КМ…” на Георги Флоров, Боряна Пандова, Ива Свещарова и любимата ни Нели Митева от Иван Асен 22.

След което започна филмът Monsieur Hubert de Givenchy.

House of Givenchy, 1968

Мосю-то ни разказа за своите ранни скици, които е искал да даде на Balenciaga; за един ентусиазъм, който, макар и на моменти твърде своенравен, е дал елегантни плодове и индивидуален стил; за търсенето на този стил и влиянията на другите модни къщи като Dior, Chanel и Schiaparelli; за специалната връзка с Audrey Hepburn, за която ще споделим само следния цитат:

“Когато се разбра, че Одри има рак, тя отиде в Швейцария, за да прекара последните си дни там. Един ден ми се обади, искаше да отида да я видя.
Стоях до леглото ѝ, а тя ми каза:
– Там има една кутия, отвори я.
От нея извадих голямо палто.
Одри добави:
– Това е за теб, Юбер. За да си представяш, че винаги съм го теб и те прегръщам, когато имаш нужда.”

Модна любовна афера, за която благородно завиждаме.

Givenchy Fall/Winter 1963

Красотата не приключи с финалните надписи. Черните завеси не се спуснаха на екрана пред нас, а се разтворих зад гърба ни. В другата част на залата, под съпровода на струнни звуци, започна VIP дефилето на Vogue Vision – Митко Дамов (последното такова беше на рождения ден на едната половина от нашето дуо и можем да ви го припомним така). Топ коафьорът за пореден път ни демонстрира прически, които сме виждали само по най-изпипаните ревюта. Атмосферата беше допълнена от пъстри макарони и фини чаши розе. Потопете се в нея заедно с нас!

 

Follow my blog with Bloglovin

3 thoughts on “Fashion Night Out: Hubert de Givenchy & Vogue Vision

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s