International Coffee Day 2019 FTD

Международен ден на кафето 2019

Доста е хубаво как започва всеки октомври: с международния ден на кафето.

Gentlemen Baristas London Vinegar Yard

Vinegar Yard, Лондон

Продължаваме да твърдим, че кафето няма нужда от конкретен ден, за да бъде почетено, но за да запазим традицията от миналата година, колекционираме на едно място някои от най-красивите чаши с кафе, които изпихме през изминалата 2019.

Best coffee in Lanzarote Spain

Рим по време на дъжд

Кафето в Италия се пие с чувство, не с уста. Капучино се консумира само сутрин, но еспресо у дома можете да пиете по цял ден, особено ако вали и особено ако разполагате с такава гледка към църквата Santa Maria Maggiore.

Rome coffee Santa Maria Maggiore church

Third wave в Барселона

За Барселона е немислимо да се назове само едно кафене. Каталунската столица е нашата Будапеща за 2019: накъдето и да се обърнеш, има някое third wave кафене, което предлага колд брю, бач брю, Хемекс, V60, матча, чай лате и какво ли още не. Този кадър е от Federal Café, но в списъка са още Morrow Coffee, Skye Coffee co., Satan’s Coffee Corner, Departure Coffee Co. & Spice Coffee. Повече за тях можете да четете тук.

Сутрешен Париж

Сутрин Париж ухае на експресо (да, там вкарват и “к” в думата) и pain chaud – топъл хляб и топли кроасани с шоколад. Повечето пекарни предлагат limited seating, но самият град предлага unlimited views, така че няма повод за притеснения.

International coffee day Paris

Third wave в Лондон

В Лондон спешълти кафетата също заемат все по-ключови позиции както около реката, така и в заплетените улици над нея. Някои от местата, които препоръчваме, са BEARв Сохо, The Gentlemen Baristas (и кафето, и баристите са “Мммм”) в Саутуорк, Бороу или Фицровия, London Grind на London Bridge или Department of Coffee and Social Affairs (ние посетихме кафенето в Сохо, но има още дузина, вижте списъка тук).

The Gentlemen Baristas coffee at Vinegar Yard Market

Хармония в Лансароте

За Лансароте можем да ви обещаем това: дори най-обикновеният пакет кафе от магазина ще ви се стори като магическа отваря, ако го съчетаете с гледката от белия балкон на бялата къща. Енергията там витае в островния въздух, който се смесва с кофеина и образува утопия.

Coffee and balcony view island of Lanzarote

Честит международен ден на кафето!

Gentlemen Baristas London Vinegar Yard

One thought on “Международен ден на кафето 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s