Международен ден на кафето 2020

Международен ден на кафето 2020

Традицията повелява да стартирам октомври с #brewtails и чаши с хубаво съдържание. Не ми се приема, че не всеки ден е ден на кафето, обаче пък си е до известна степен чаровно, че течността в черно има свой си ден, а? Честит международен ден на кафето 2020.

Ето и селекцията с някои от любимите кафета с история през изминалата година.

Международен ден на кафето

Филтър кафе в Лансароте

Когато бялата маса кафе:нее, значи водиш пълноценно съществуване. Значи също, че си малко несръчна и всяка сутрин го разливаш, но това не е днешната тема на разговор. Това е едно щастливо кафе. Проведе живота си на Канарски остров и гледаше към океана. Аз бях щастлива със същата гледка в продължение на 11 сутрини. Да, това е много време за разливане.
Изводът? Кафето е океан.

Best coffee in Lanzarote

Кафе на джезве
Това е кафето при баба и дядо. Дядо е от род на големи кафеджии, така твърди баба. Харесва ми да вярвам, че джезвето е същото онова, в което дядо си пиеше кафето и като бях малка. Още тогава бях силно влюбена и исках да порасна, за да го пропия и аз. Случих биг тайм поне последната част.
Изводът? Кафето е любов.

Ден на кафето 2021

 

Капучино в София
Капучиното в Ma Baker е едно от най-добрите в София. Понякога като искам да се поглезя, ставам рано, обличам се добре за себе си и отивам да изпия едно такова на втория етаж на “Шейново” сама. Моделът от кадъра представлява психическата ми подготовка за безсънна нощ с гости с добронамерени капризи.
Изводът? Кафето е музика.

Най-доброто капучино в София

Спешълти кафенета – V60

Тази чаша стана готова по-бавно, но ме окуражи бързо да взема важно решение за живота. Мястото е Chucky’s, компанията е най-любимата – сестринската. Решението засега го знаят само Натали и чашата с дебело стъкло и PCT патент пендинг.
Изводът? Кафето е мечти.

Международен ден на кафето

Още филтър кафе в Лондон

Във всички Grind филиали в Лондон знаят как да приготвят чаша силно filter coffee. Удря те така, че за момент забравяш и за влагата, и за лицемерната привързаност в града. Не забравяш да си поръчаш нещо за хапване, разбира се – в Grind и храната я умеят.
Изводът? Кафето е истина.

Ден на кафето 2020

Френска преса у дома

Френската преса внесе уют в дните на домашен офис и липса на пътешествия. Взех я от Whittard of Chelsea заедно с пакет от коледния им бленд с вкус на лешник. Върви идеално с “Глинената лампа”, книгата на Димитър Донев, бащата на Милен.
Изводът? Кафето е поезия.

Международен ден на кафето 2020

Хайде, време е – сипете си по едно!

Из старите класации:

Международен ден на кафето 2018

Международен ден на кафето 2019

One thought on “Международен ден на кафето 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s