нели митева дизайнер

CULTURE CLASH

Ако капсулната колекция на nelmit – Нели Митева беше чиния, тя по всяка вероятност щеше да бъде на финала на Masterchef. Видях фюжън, видях цвят, видях текстури. Видях едно дизайнерско умами, което удари всичките ми сетива и ме пренесе в Африка, където винаги ми се е щяло да се озова и да приседна до някой мил слон.
Александър Скарсгорд казва, че очите на слона говорят най-великия език. На този Александър следва да се вярва.

иван асен 22 шоурум

“Да отидеш накрая на света и да почувстваш първичната енергия на неземно красивата природа… и след това да я видиш претворена в избухнали в цветове и контрасти десени. А връщайки се, да откриеш същата цветност и почти детинска смелост в съчетанията на багрите в наследените от бабите ни автентични български тъкани. И сблъсъкът на култури да премине в тяхното преплитане.
Колкото и да сме далече едни от други, се срещаме, мислейки в цветове.” 

иван асен 22 дизайнери

Инспирацията зад този проект на Нели Митева тръгва преди години на 13.000 км оттук и я отвежда до Южна Африка, до спиращия дъх край на света на Нос Добра надежда, потапяйки и омагьосвайки сетивата с неземната красота на Кейптаун, живописното пристанище Hout Bay и ярките цветове на Bo Kaap. Там тя се убеждава, че природата е най-силният творец, а времето рисува несъзнателно така красиво, че дъхът ни спира.

нели митева дизайнер

По време на това незабравимо пътуване до Южна Африка дизайнерката открива оригинални платове с автентични африкански десени, поставени върху 100% памук посредством технологията на печат с восък върху текстил. Всичко е яснота и яркост. Всичко е цвят.

Цвят са и ръчно тъканите и бродирани престилки, покривки, възглавници и ленти с типичните за нашия фолклор мотиви. Посредством мулажна техника, която създава сама, Нели Митева съчетава оригиналните платове с автентични африкански десени с драпираните части от изплетени, тъкàни или бродирани български платове, както и допълнителни материали като естествена кожа и съвременно райе за постигане на цялостна fusion визия.

нели митева иван асен 22

Капсулната колекция на nelmit – Нели Митева ще остане в шоурума на ИВАН АСЕН 22 до края на месеца, посещенията стават с предварително записване на 0888399506 или тук и са съобразени с разпоредбите и противоепидемичните мерки. 

Завършете май с красота!

neli miteva designer

моден дизайн: nelmit – Нели Митева
авторски десени: Динка Касабова
бижута: Велислава Божинова
модел: Кристина Верославова
снимки: Минко Минев
стайлинг: Александър Гергинов
грим: Арина Митева
коса: Станимир Барутчиев-Миро

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s