georgi florov dizajner iwan asen 22

Viva Magenta и други нюанси за Цветна Лавина от Иван Асен 22

В същия ден, в който експеритите от Pantone обявиха Viva Magenta за цвят на 2023 година, приятелите от Иван Асен 22 откриха поредното си ярко дизайнерско събитие. По време на преминаването в пространството очите ми се преизпълниха не само с Viva Magenta, но още с Beetroot Purple, Iced Mango, Electric Blue Lemonade, Pink Cosmos, Cherry Tomato и безброй други нюанси за Цветна Лавина. Именно това е и името на новото зимно събитие на концептуалната дизайнерска платформа „Иван Асен 22“, което можете да разгледате до 22 декември.

иван асен 22 български дизайнери


Лавината от цвят има за цел да освежи настроението ви, като помете монотонността. Очакват ви шарени пискюли, помпони като пухкави цветни снежни топки, ватирани якета в ярки нюанси и плетива като детски рисунки.  

Всъщност кой е казал, че зимата трябва да е бяла? Ще цитирам добрата дама, която се грижи за ноктите ми: „Не стига това, че всичко навън е еднакво и крещи ЗИМА, а и по ноктите трябва да гледам едно и също. Хайде малко цвят!“

Хайде! Нека се откроим с пъстри дрехи и аксесоари, вдъхващи настроение, намигване и стоплящи сетивата с експлозия от цветове на фона на монохромния сняг и прозрачния лед.

цветна лавина иван асен 22


Пуловерите от видяната и изживяна цветна лавина напомнят шарени губери, а триизмерни многоцветни помпони, ресни и пискюли кацват върху обемни плетива. При едноцветни вълнени палта, поли и рокли отново водещ е яркият цвят, съчетан с приказни триизмерни силуети, нестандартни геометрични участъци и овални обеми.

български бижута


Color Blocking е супер тренд от доста сезони, но технологиите са все по-напред, затова нека го направим 3D! 3D Color Blocking-ът изважда на преден план определени детайли, част от триизмерен десен. Пикселизирани преливащи цветни графики изпъкват на фона на тъмна основа, докато размити раета на вълни образуват овални линии.

Наивистичните рисунки, които могат да бъдат видени по време на събитието, моментално ме пренасят мислено на хълма Монтжуик в Барселона, където е музеят на Juan Miró. Ярко настроение създават и многопластовите ръчно създадените цветни текстури, смесени техники, фотопринт, както и смели триизмернибижута.

KENNA Jewelry бижута от български автори


В събитието участват дизайнерите Георги Флоров, Диляна Иванова, Милена Начева, Славина Петрова, Prototype 23, nelmit, Росица Мршич, Мая Каранешева, Евгени Петков-Eugenio, Динка Касабова-DK, Анелия Антова, Диляна Чолакова, Полина Сотирова, Стиляна Джонгова, Милица Миланова, Юлияна Янъкова, Ели Ненковска, Кристина Любенова, Vintage Sofia и Инна Габровска. Свои авторски произведения представят българските дизайнери на бижута Калина Чанкова, Велислава Божинова, Гергана Труканова, Вяра Иванова, Катя Лазарова и KENNA Jewelry. Има и две дебютиращи имена – тези на студентката в специалност „Мода“ в НБУ Едже Дервиш и на създателката на изящни порцеланови бижута Боряна Данкова.

дизайнери мода в България


Може би сте пропуснали откриването, но добрите новини са, че преди празниците (до 22 декември) можете да посетите изложбата, след като сте направили предварително запитване & записване на 0888399506, съобщения тук и на nelmit@yahoo.de. Уикендите на 10 & 11 декември и 17 & 18 декември са на отворените врати от 14 до 20 ч., а съботата на втория включва специално дизайнерско събитие и среща с Евгени Петков-Eugenio, който ще сподели впечатленията си от Китай чрез вдъхновената от страната мини-колекция „Frоm China with Love“.

най-добрите бг дизайнери


Авторските модели на дизайнерите са включени в цветна фотосесия на Петър Тановски с „лицето“ на събитието: Трейси Келли Асемота, с грим от Християна Теова, коса от Станимир Барутчиев-Миро, а стайлингът и сет-дизайнът е на Анелия Антова и Станислава Димитрова. Автор на специално оформения към темата на събитието интериор е Диляна Иванова, а графичното оформление на рекламните материали отново е работа на Георги Флоров.

Зимното дизайнерско събитие „Цветна лавина“ се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд “Култура” по програмата “Едногодишен грант“.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s