50 нюанса Рим: облачносиньо

“Рим е град на отзвуци, град на илюзии, град на копнежи.“

Rome_Stripes_1a

Така е казал един ренесансов пътеводител. И не е сбъркал.

Копнежите ми са в синьо. И ако си мислите, че турското синьо заслужава признание, то не сте виждали синьо-нюансов Рим, когато облаците са нарисувани, а слънцето – меденожълто.

Rome_Aventine_1

С рози, райе и с небе. Задължително с небе. Така започва някоя приказка, поне моята. Морските ивици рядко фигурират в гардероба, но продължавам да нося неносеното. Именно така се роди вдъхновението за рокля в райе. Идеята беше моя, а моделът – на Only.

Rome_Vittorio-Emmanuele

Всеки морски мотив трябва да се подплати с доза блясък. Особено в сезона, когато metallics елементите са голям хит и дори Marc Jacobs мисли така. А аз вярвам силно на Marc Jacobs!Rome_Aventine_2

Именно заради това доверие подходих към:

1. Сребристи обувки Esprit
Модел без връзки, който всъщност се оказа много по-удобен за италиански разходки, отколкото предполагах – заслугата е както на Рим, така и на Сан Франциско.

Rome_Stripes_2

2. Чанта Mexx в бледорозово и сребристо
Марката ми е безкрайно любима още от рождения ден, когато навърших 18 – някой ми подари рокля на бранда с шарка на едри фигурални мотиви. Този път изборът е обигран, а пастелите – още по-нежни.

3. Гривни H&M
Тънки, блестящи и пъстри. Общият ми техен брой е около 30 и винаги има поне няколко, които да се съчетаят и да отиват на всеки аутфит, без значение дали го подбирам за среща на работна тематика, или се понасяме заедно към клуб с електронна музика.

Rome_Aventine_3

4. Колие Parfois
Parfois е друг безкрайно фаворитен лейбъл. Обединяват ни приказни бижута, още по-приказни чанти и една приятелка в Париж. Понякога? Винаги!

Rome_Stripes_3

 

2 thoughts on “50 нюанса Рим: облачносиньо

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s