коледно дизайнерско събитие от иван асен 22

Flam(e)boyant

Напускам студа, снега и заледените пътеки, за да се насоча към топлината, светлината и искрящата страст на противоположния им елемент: ОГЪНЯ! Това се случва и на новото зимно дизайнерско събитие на любимците ми от ИВАН АСЕН 22: Flam(e)boyant.

balgarski modni dizajneri
Дизайнер: Георги Флоров


Пищно и искрящо, събитието обхващащо всички аспекти от символиката на пламъка: от уюта и меката топлина на камината, през разпалените и разгорещени страсти, до тлеещия огън и изпепелените полета… разруха, трансформация, ново начало – дизайнерската платформа ИВАН АСЕН 22 превъплъщава този вдъхновяващ елемент в бляскави модни творения!

бижута на български дизайнери

Различните състояния на горящи и разтапящи се повърхности, миризмата на горящо дърво, на греяно вино, на опърлени ръбове, на тлеещи и угаснали въглени и пепел, карамелизирана стапяща се захар. Всичко това са куп вдъхновения за разработка на релефни структури, за работа с греещи и парещи цветове, със светлини и сенки, за създаване на раздвижени, трансформиращи се меки или остри форми, избуяващи силуети, ярко и запомнящо се присъствие.

iwan asen 22 neli mitewa
Дизайнер: Евгени Петков – Eugenio

Дизайнерските разработки включват вдъхновени от пламъци задвижени елементи и форми: ресни, волани, плисета. Можете да се насладите на богати наслоявания на текстурирани и различни на плътност повърхности и плетива в огнени цветове. Пепел и разтопени повърхности са преведени в набори, вълнообразни форми и обеми. Опърлени, обгорени ръбове служат за вдъхновение за третиране на материи.

prototype 23 bulgarski dizaineri

Връхните дрехи са с изчистени слоеве, принт с триизмерен ефект, ватирани обеми, свръхизмерни функционални елементи, скулптурни ръкави.

В събитието участват дизайнерите и лейбълите Prototype 23, Диляна Иванова, Георги Флоров, nelmit, Милена Начева, Off Limits, Славина Петрова, Юлияна Янъкова, Радостина Клинкова, Полина Сотирова, Анелия Антова, Диляна Чолакова, Динка Касабова, Стиляна Джонгова, Илка Пейчева, YOD by Яна Дворецка, Инна Габровска, Евгени Петков и Йордан Михалев. Авторски аксесоари ще представят Гергана Труканова, Калина Чанкова, Весела Мигарова, Five Seasons и KENNA Jewelry. Новите имена в настоящото издание включват Милица Миланова, Ели Ненковска, Анита Рачева и Кристина Любенова.

moda bg dizaineri
Дизайнер: Инна Габровска

фотограф: Петър Тановски
с участието на: Александра Спасова
коса: Станимир Барутчиев-Миро
грим: Арина Митева
стайлинг: Станислава Димитрова и Диляна Иванова
продукция на ИВАН АСЕН 22

ivan asen 22 dizajneri

Поради ограничителните мерки, посещенията на изложбата се осъществяват с предварителни записвания на ден и час на 0888399506, съобщения във фейсбук и на мейла nelmit@yahoo.de.

Дизайнерското събитие на ИВАН АСЕН 22 може да бъде разгледано до 22 декември и се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд “Култура”.

иван асен дизайнери

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s